zaterdag 16 maart 2019

Album van de week: Open Sea van Hunter Complex

Het album van deze week is Open Sea van Hunter Complex uit het prachtige Haarlem.

Hunter Complex

Haarlem heeft ons al meerdere muzikanten voortgebracht. Denk maar aan Gotcha, Relax, Chef´Special, Alain Clark en Pete Philly. Op synthwave gebied gebeurt er in de hoofdstad van Noord-Holland ook het een en ander. Lars Meijer aka Hunter Complex speelt daarbij in het bijzonder een belangrijke rol en heeft met zijn laatste instrumentele album Open Sea een internationaal meesterwerk afgeleverd.

Open Sea klinkt als de soundtrack van een niet-bestaande sci-fi film vol warme synthesizerklanken en Roland TR-808 drumbeats. Nummers als Crows Zero en White Water, welke tot mijn favoriete nummers van het album behoren brengen vooral het jaren ´80 gevoel goed naar voren. Bij A Float for a Marker verschijnt er een glimlach op je gezicht aangezien deze een respectvolle knipoog geeft aan het wereldberoemde Popcorn nummer. Voor de rest groeit het uit tot een heerlijk dansbaar nummer.

Open Sea is een album waarbij je na elke luisterbeurt weer nieuwe geluiden voorbij hoort komen. De vele lagen waarbij de nummers zijn opgebouwd, zijn met liefdevolle zorg in elkaar gezet. Dat hoor je en dat voel je. Open Sea is net als de zee. Je ziet en hoort hetzelfde maar dan toch elke keer net weer anders. Heerlijk ontspannen!

Op 12 april aanstaande is Hunter Complex live te bewonderen tijdens het Sounds of the Underground festival in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!