dinsdag 5 maart 2019

Van Lukas Orchestra: synthwave pioniers uit de jaren ´80

Via een zoektocht op eBay naar synthwave kwam ik een advertentie tegen waar een single van Van Lukas Orchestra werd aangeboden. De hoes van de single intrigeerde mij en stuurde me meteen door naar YouTube om hier meer over te luisteren.


En ik kan je zeggen dat ik na het luisteren van het nummer CF.68 ik meteen het gevoel kreeg dat we hier met synthwave pioniers uit de jaren ´80 te maken hebben. Deze single is naar mijn mening zijn tijd ver vooruit geweest en heeft veel weg van de hedendaagse synthwave.

Het duo Van Lukas Orchestra bestond uit Luk van Echelpoel en producer Werner Pensaert. Zij maakten met elkaar de nummers CF.68 [Computer Female 68] en The Girl Doesn't Seem To Care in het jaar 1983. Een jaar later kwam het nummer The Waltz uit.

Helaas is er weinig informatie te vinden op het Internet over deze twee muzikanten. Geen idee wat ze verder hebben uitgebracht na 1984, maar dat ze belangrijk zijn geweest dat is zeker.

Daarom een diepe buiging voor deze twee heren die ons drie prachtige nummers hebben gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!