zaterdag 20 juli 2019

Album van de week: Virtual van Don

Het album van deze week is Virtual van Don.

Virtual van Don

Al na het beluisteren van de eerste klanken in het nummer Artificial raak ik in extase. In een ontsnapping naar mijn eigen wereld. Ik voel het basgeluid door mijn hoofdtelefoon en de melodie├źn die warm maar ook buitenaards klinken. Wauw! Het tweede nummer Dreams begint heerlijk zweverig maar wordt later voorzien van een relaxte beat. De reis in mijn universum gaat verder.

Het nummer Ships zet de toon van het tweede nummer goed door en lijkt veel op de synthesizer muziek uit de jaren ´70. Heerlijk! Het laatste nummer Virtual is een mooie afsluiter waarin het synthwave geluid de boventoon voert en herkenbaar in de oren klinkt. Helaas zit mijn korte reis er al weer op, maar het was zeker de moeite waard.

De Schotse producer Don beheerst de combinatie van spacesynth, dreamwave en synthwave heel goed en dat maakt dit album zo uniek. De ontwikkeling van het synthwave genre gaat weer een stapje verder en daar heeft Don voor een belangrijk deel aan bijgedragen met zijn album Virtual. Petje af...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!