zondag 9 februari 2020

SynthwaveFan is 1 jaar

Vandaag is het precies één jaar geleden dat ik mijn eerste bericht plaatste op deze blog over synthwave. Ik liep daarvoor al enige tijd rond met het idee om over deze muziekstijl te gaan schrijven. Nieuws, informatie over de artiesten, releases en een agenda met events kwam ik niet tegen op Nederlandstalige websites, dus zag ik hier een gat waar ik maar in ben gesprongen.


En om eerlijk te zijn ben ik heel blij dat ik deze keus heb gemaakt. Naast het schrijven van content, heb ik een heleboel mensen over de hele wereld leren kennen. Samen delen wij een grote passie voor synthwave en andere gerelateerde muziekstijlen geïnspireerd door de jaren ´80 van de vorige eeuw.

Al het begin is moeilijk en ik leer nog steeds een heleboel over het aandachtig luisteren en recenseren van albums die wekelijks uitkomen op Bandcamp. Maar ik ben tevreden over hoe het tot nu toe gaat en blijf mezelf verder ontwikkelen. Daarnaast ben ik ook artiesten gaan interviewen en was het in het begin heel spannend om hen hiervoor te vragen. Gelukkig kreeg ik vanaf de start meteen al hele positieve reacties en vond iedereen het leuk om te doen.

Nu we een jaar verder zijn, lijkt het mij leuk om enkele statistieken te delen die een beeld geven wat er allemaal gepubliceerd is op deze blog. Ben je er klaar voor?

SynthwaveFan statistieken over het eerste jaar (9 februari 2019 t/m 8 februari 2020):
  • 203 berichten geplaatst, waarvan:
    • 41 album recensies en
    • 35 interviews.
  • Meer dan 3100 unieke bezoekers uit 33 landen.
  • Ruim 14.000 paginaweergaven en een gemiddelde tijd van 2 minuten en 28 seconden per bezoek.
  • 61% van de bezoekers bezoekt deze blog op hun smartphone.
  • 79% van alle bezoeken komen binnen via social media (Twitter en Facebook) en Google.
De resultaten heb ik bereikt op eigen kracht en zonder enig advertentiebudget. Gewoon flink mijn best doen, doorzetten en mooie content blijven maken. 

En ook in 2020 ga ik hiermee verder. Ik dank jullie vriendelijk voor jullie bezoek aan mijn blog en support aan de synthwave scène!

Liefs, Sander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!