zaterdag 14 maart 2020

Nieuwe synthwave en modern funk releases om in de gaten te houden!

De laatste weken zijn er ontzettend veel nieuwe gave releases uitgekomen. In deze special komt een selectie van mijn favorieten voorbij. Dus zit lekker achterover en geniet van al dit moois.

Verborgen parels

John Parm EP van John Parm

De Belgische DJ en producer John Parm verrast met deze heerlijke modern funk EP. Voetjes van de vloer in de huiskamer!


Retro Summer van Michael Elliot

Dit is retrowave van de bovenste plank en (natuurlijk) uitgegeven door Retrowave Touch Records. De muziek is fris, funky, nostalgisch en betoverend.


Last Path van VIQ

De Franse chillwave meester VIQ is terug met prachtig nieuw album voor dromerige geluiden en lome beats. Prachtige plaat, die ons enorm veel zin doet hebben in de lente.


StarFall van Sub Morphine

Zet je schrap om in een tijdcapsule te stappen en terug te reizen naar de jaren ´80. Synthwave, retro electro en pop, het komt allemaal voorbij! Lekker...


Lethal Vengeance van Blastfighter

Dat er goede synthwave uit België verschijnt, wisten we al. Aan dit rijtje kunnen we nu ook Blasfighter toevoegen, die met het album Lethal Vengeance een respectvolle synthwave soundtrack heeft afgeleverd. Check ook de gave albumhoes.


Multidimensional Anxiety van Inizio Del Rumore

Voor de gevorderde synthwave luisteraar. Prachtig geproduceerd en een echte verborgen parel!


Pikes Peak van Moondragon

Dit is niet alleen maar synthwave. Nee, dit is synthwave, techno en outrun bij elkaar. Voor de sportievelingen onder ons.


Dream Ending II (DATA088) van Dream Ending

Het ultieme album of lekker bij weg te dromen. De tijden van The Future Sound of London herleven weer met deze ambient synth muziek.


My World Is All I Know van Dan Stutter

Wie van alternatieve synthpop houdt, raad ik zeker aan om te luisteren naar het nieuwe album van Dan Stutter. Een beetje vreemd, maar wel lekker...


The Night Has Come van KiMi (feat.) MisterMyr

Met dit nummer lijkt er weer een nieuwe stroming binnen synthwave zijn ontstaan, de gothic synthwave. Schitterend zangwerk van KiMi en het gitaarwerk van MisterMyr is ook niet mis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!