woensdag 12 augustus 2020

Recensie: Cosmos van Sonic Gap

Op 5 augustus van dit jaar verscheen het nieuwe album ¨Cosmos¨ van de Zweedse synthwave producer Sonic Gap. Een avontuurlijk album vol met synthwave, funk, alternatieve rock en een vleugje experimentele electronische muziek. 

Cosmos van Sonic Gap

Bij het beluisteren van dit 12 nummers tellende album wordt je getrakteerd op tracks die allemaal uniek zijn en elk een eigen smoel hebben. Komt dat dan chaotisch over op je? Nee, want de nummers luisteren lekker weg, waarbij je gaandeweg ook een voorkeur gaat krijgen voor meerdere nummers. 

Zo doen vooral de instrumentele nummers mij naar meer smaken en hoop ik dat Sonic Gap zich hier in de toekomst meer op gaat richten. Luister maar eens naar het vierde nummer Clean and Pristine. Heerlijk om op te relaxen.

Andere nummers die ik ook zeker kan waarderen zijn: Futurehole,  A Microbrutal Journey, No Way Out en Inner Cosmos. In het laatste nummer hoor je zelfs Aphex Twin invloeden terug komen. Gedurfd, maar zeker geslaagd.

Conclusie

¨Cosmos¨ van Sonic Gap is een mooie nieuwe toevoeging aan de vele releases van de Zweedse producer. Ik geef toe dat ik meer geniet van de instrumentele nummers, maar het zangwerk verveelde mij zeker niet. Ik raad je zeker aan hier eens naar te luisteren. ¨Cosmos¨ verkent de grenzen van het synthwave genre en daar heb ik respect voor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!