dinsdag 16 januari 2024

Below System Records: internationaal hip hop label van eigen bodem

Below System Records is een Nederlands hip hop label opgericht in 2012 door Deniz Oztas. Vanuit Almelo brengt het label nieuwe releases uit en daarnaast heruitgaven van eerder uitgebracht materiaal. Internationale rappers en producers die hun werk via Below System Records uitbrengen zijn onder andere Masta Ace, Pawz One, Trizz, Chuwee, Phat Kat, Farazi, Mr. SOS, Ugly Tony, Dyzzi from DivSel, SoulChef, Hydroponikz, JR & PH7, Dj Dister en Pearl Gates. In dit blog geef ik je een lijstje met mijn favoriete releases van dit kwaliteit-hip hop label.

Below System Records


1. Ugly Tony - Time Flies

Geweldig album van de Franse producer vol met gast-rappers en samples van progressieve rock bands uit de jaren ´70 en ´80 van de vorige eeuw. 


2. Dyzzi from DivSel - KidsBackThen

Deze nog jonge rapper klinkt als een volwassene met wijze introverte teksten voorzien van jazzy samples en een jaren ´90 vibe. 


3. Pawz One & DJ Dister - Watch & Learn

Eén van de meest persoonlijke albums van Pawz One in samenwerking met de Duitse producer DJ Dister. Een melodieus album over verlies, overleven, straatleven en keuzes maken. 


4. AC3Beats - Nostalgia

Instrumentaal hip hop album vol heerlijke warme klanken versmolten met dope beats, die het goed doen op zonnige winterse dagen. Favoriete track van mij is ¨SuperAC3World¨ met samples van The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Super Mario 64. 


5. SoulChef & Hydroponikz - NY2NZ

Dankzij het Internet kunnen mensen over de hele wereld makkelijk met elkaar in contact komen. Zo ook de Nieuw-Zeelandse producer SoulChef die de New Yorkse rapper Hydroponikz aanschreef om te vragen of ze konden samenwerken. Het resultaat: NY2NZ. Een laidback hip hop album vol met gebakken beats en soulful samples.  


Hieronder een foto van mijn persoonlijke CD collectie van Below System Records releases.

CD collectie van Below System Records releases.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!