maandag 22 april 2024

Bezoek aan de Retro Game Beurs Tilburg op zondag 21 april 2024

Eindelijk! Al lange tijd wil ik graag een keer de Retro Game Beurs in Tilburg bezoeken. Gisteren was het dan zover en man wat heb ik ervan genoten.

Retro Game Beurs Tilburg - 21 april 2024

Het was een paar dagen van te voren nog spannend, aangezien mijn zoontje ziek was geworden. Gelukkig konden we wat extra hulp van onze familie inschakelen. Een hele opluchting en met een goed gevoel kon ik dus ´s morgens vroeg de auto instappen op weg naar het zuiden van het land.

De reis verliep lekker rustig en samen met een goede vriend arriveerden we rond 10 uur bij de Ireen Wüst IJsbaan. De auto hadden we snel geparkeerd en we konden in de enorme lange mega rij van ruim 300 meter gaan staan. Na ongeveer 40 minuten bereikten we de entree en werden we welkom geheten door een vriendelijke steward. Yes, het struinen kon beginnen en we besloten eerst de buitenkant van de ijsbaan te nemen. 

Er was enorm veel te zien en aan te raken. Wat mij vooral opviel was het gigantische aanbod aan PlayStation 2, 3 en 4 titels. Niet mijn ding, maar leuk om te zien. Zelf lette ik meer op N.E.S. en Xbox games. En die waren er gelukkig ook genoeg.

Retro Game Beurs Tilburg - Zondag 21 april 2024

Na bijna drie uur rond te hebben gelopen (buiten- en binnenbocht plus het middengedeelte), begonnen de benen toch wel moe aan te voelen in de fris aanvoelende hal. Maar goed, het is dus ook een ijsbaan.

De organisatie was perfect georganiseerd met heel veel standhouders, veel vrijwilligers, een frietkraam en voldoende toiletten. Een extra gewaardeerde bijkomstigheid waren ook de stickers en het muntje voor het arcade gedeelte die je bij binnenkomst ontving. Een dik compliment voor Gerry en het team.

En ja, wat heb ik deze beurs mee naar huis genomen? Nou, drie Xbox games, 1 NES Turbo Controller en de 8-Bit Pocket voor het spelen van mijn Famicom games.


Tilburg, tot een volgende keer en houdoe hè!

1 opmerking:

  1. Hoe kan het zo zijn dat de rij 300 meter lang was? Erg lang, en 40 minuten ook lang. Lijkt me leuk om eens heen te gaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank voor je bericht!