vrijdag 6 juli 2018

Recensie: Quad Fighter K op de Nintendo Switch

De goede oude NES tijden herleven weer op de Nintendo Switch. Met een steeds groter wordende eShop vol met digitale games valt er een boel plezier te beleven op Nintendo´s jongste console. En zeker ook op het gebied van aanwezige 8-bit games. Eén van die games is Quad Fighter K, gemaakt door teamleden die ook verantwoordelijk waren voor Star Soldier op het Nintendo Entertainment System in 1986.

Zoals altijd een flinterdun verhaal


De wereld wordt aangevallen door aliens en vier vliegschepen worden er op uit gestuurd om terug te vechten en de vrede op aarde te beschermen. Niets meer en niets minder. Je kan dan ook snel aan de slag met deze schmup vol met heerlijk chiptune muziek.

Kyogeki Mode


Als je begint te spelen met deze game kan je kiezen uit de Kyogeki en Attack Mode. De Kyogeki Mode bestaat uit een Arcade en Battle Mode (dit geldt ook voor de Attack Mode). Met de Arcade Mode is het de bedoeling om met vier vliegschepen tegelijk de strijd aan te gaan, waarbij één vliegschip als VIP geldt. Dit vliegschip heeft negen levens en het is de bedoeling dit zo hoog te houden anders is het game over. Je moet dus goed nadenken hoe je de vier vliegschepen laat samenwerken. En dat maakt het in de hectiek waarin je terechtkomt best lastig. Het handigst is om het VIP vliegschip in het midden te houden ten op zichte van de andere vliegschepen. Je kan ze alle vier aan elkaar koppelen, maar dat hoeft niet persé. Doe je dit wel dan schiet je met nieuwe wapens zoals laserstralen bijvoorbeeld. Hiermee verricht je meer schade aan je tegenstanders. Zowel aan de normale als de eindbazen per level.


Simpele besturing


De besturing van je eigen vliegschip betreft niet al teveel knoppen. Bewegen door middel van de D-button of linkerstick, schieten met de A-knop en bommen gooien met de B-knop. Tijdens deze verticale shooter kan je ook nog bommen oppikken die zowel in horizontale- als in verticale richting kunnen worden gebruikt.

Fun met een hoofdletter F...


De makers van Quad Fighter K hebben met deze game respect getoond aan de klassieke shmups uit het verleden. Het speelt heerlijk weg en je moet verdomd goed letten op de tegenstand op je scherm. Concentreer, concentreer en concentreer! Het beste speel je deze game op je televisie in plaats van op het beeldscherm van je Switch, want dan heb je een veel beter (en groter) overzicht. Probeer het dus eens en krijg daarnaast ook nog een mini game als cadeau erbij, welteverstaan Cyber Ship Nakku. Let´s save the earth my friends...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!