dinsdag 26 februari 2019

5 essentiële albums voor de beginnende synthwave luisteraars

Voor wie nog niet zo lang naar synthwave luistert heb ik 5 interessante albums geselecteerd die je een goed beeld geven van dit geweldige muziekgenre. In willekeurige volgorde heb ik ze voor je onder elkaar gezet.



Supernova van Morgan Willis is een heerlijk album vol synthwave, disco, funk en electro. Geniet van dit album en gooi die voetjes van de vloer.



Onze Nederlandse trots Timecop1983 is de meester in heerlijke, romantische en dromerige synthwave. Zijn Lovers EP, Part II is een juweeltje en verplichte kost voor de tortelduifjes onder ons.



Redline van Lazerhawk is misschien dan wel al een ´oudje´, de energie spat er nog steeds vanaf. Heerlijk om op te zetten tijdens een autorit over de A73 bijvoorbeeld.



Vanaf het eerste nummer Time Lapse neemt dit album je op een speciale reis door een stad vol neonlichten en vreemde mensen op een koude, regenachtige dag. Met dit album kan ik mij het Japanse Osaka goed voorstellen in de jaren ´80 van de vorige eeuw. Was ik er maar bij geweest in die tijd.



Synth City van Dana Jean Phoenix, de ¨Queen of Synthwave¨ is een prachtig veelzijdig album met niet alleen maar synthpop nummers, maar ook ruimte voor relaxte nummers (met hulp van Timecop1983). Gewoon schitterend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!