zaterdag 22 juni 2019

Album van de week: Oblivion Principle van Efilheim

Het album van deze week is Oblivion Principle van Efilheim.

Efilheim

Frankrijk, bakermat van de synthwave, heeft weer een nieuw talent naar voren gebracht. Deze keer gaat het om Efilheim, die met zijn debuutalbum Oblivion Principle een ode brengt aan de jaren ´80 sci-fi soundtracks en de Franse house muziek. Al hoor je dat laatste niet zo veel terug. De warme, melodieuze synthesizerklanken en gebruikelijke gitaren staan meer centraal op dit album met acht nummers.

Het zesde nummer Don´t is een vreemde eend in de bijt. De sample die je hoort komt van een campagne tegen drugs uit de jaren ´80 en werd gepresenteerd door niemand anders dan Mr. T oftewel B.A. Baracus uit The A-Team.


Het duurde eerlijk gezegd wel even voor ik kon achterhalen dat het eigenlijk om Mr. T ging. Ik vond de bovenstaande video terug van de campagne op YouTube. Wel zo leuk om even te bekijken.

Oblivion Principle is een geslaagd debuut van Efilheim en heerlijk om onderweg in de auto, trein of bus op je hoofdtelefoon te beluisteren. Zo lang een ander maar rijdt, want je beland zeker in de kosmos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!