zaterdag 8 juni 2019

Album van de week: Tapeless - テープレス van Beckett

Het album van deze week is Tapeless - テープレス van Beckett.

Beckett

Ik trek de lijn van vorige week nog even door in deze blog. Waar ik het toen had over de combinatie van synthwave en chiptune invloeden in de recensie van LukHash, heb ik het vandaag over een andere combinatie, namelijk synthwave en J-pop. J-pop is een verzamelnaam voor moderne muziek uit Japan. Invloeden van zowel pop, rock, metal als dance en hip-hop spelen hierin een grote rol.

Beckett heeft met zijn album Tapeless - テープレス invloeden van de hedendaagse Japanse muziek op een uitmuntende wijze weten te combineren met synthwave. Al voelt dit album voor mij wel meer aan als een soort van lounge album. Het voorziet je van een rustig gevoel in een druk leven vol verplichtingen en verantwoordelijkheden.

Neem dan ook even wat gas terug en ga in de zon zitten met een hoofdtelefoon op en dit album op de achtergrond. Het zal je goed doen.

Een diepe buiging voor Beckett die een prachtig album heeft afgeleverd. En nu ik er zo over denk. Er zijn nummers genoeg op dit album die zo kunnen worden meegenomen in de soundtrack van een nieuw Mario Kart game. Yihaa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!