zaterdag 6 juli 2019

Album van de week: Artificial van Magnavolt

Het album van deze week is Artificial van Magnavolt.

Magnavolt

Na enige tijd van spanning door uitstel van het album, verscheen Artificial eindelijk op vrijdag 28 juni 2019. Op Artificial werkt de Zweedse producer Magnavolt samen met andere artiesten als North Innsbruck, de gitarist Axeshredder87 en rapper PAAVO. Het resultaat is een veelzijdig album met wisselende stemmingen.

Zo start het album rustig met de eerste vier nummers, waarvan Yumi 5 al eerder door Magnavolt en North Innsbruck werd uitgebracht. Ik ben blij dat dit geweldige nummer ook is meegenomen op dit album.

Bij de nummers Maximum Power (met gitaarwerk van Axeshredder87) en Grid Master gaat het tempo flink omhoog.

Vanaf System Failure (hoe toepasselijk) gaat het tempo weer wat naar beneden en horen we daarna verschillende invloeden als electro, dreamwave en ambient cinematic soundscapes voorbijkomen. Extra aandacht verdient het nummer I die for you met een gastbijdrage van rapper PAAVO. De combinatie van synthwave en hip-hop werkt goed in deze.

Artificial is een album wat het synthwave genre overstijgt en waar liefhebbers van elektronische muziek (en synthesizer fans in het bijzonder) enorm van kunnen genieten. Magnavolt heeft zich met dit album definitief bewezen als een begaafd en veelzijdig producer en kan zijn plek toe-eigenen binnen de Europese top. Hulde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!