woensdag 10 juli 2019

Luistersessie: Dreiheit van Staatseinde

Volgende week (maandag 15 juli) verschijnt de nieuwe EP Dreiheit van het Utrechtse electro/synthwave-trio Staatseinde. Ik mocht al even luisteren naar de EP en met de stichters van de ¨Neue-Niederländische-Welle¨ mee op een bijzondere ruimtereis.

Dreiheit EP van Staatseinde

Astronauten Der Neo, Andy Dufter en Metzger Pat hebben mij meegenomen in hun ruimteschip op reis naar verschillende dimensies. Ik heb mij enorm vermaakt kan ik je zeggen. Waar we in het eerste nummer Ruimte-issues ons klaar maken voor vertrek, voelde ik mij meteen op mijn gemak bij het tweede nummer Panspermia. Wat een heerlijk geluid en aanstekelijk gemaakt refrein. Na onze reis landen we in The City en gaan we op zoek naar een intergalactische club. Je voelt de spanning door je lichaam gieren.

Wanneer we dan van de ene kant naar de andere kant van de plaat zijn gereisd gaan we ons opmaken voor een tocht naar de donkere krochten van het heelal. Dit onder het genot van de nummers Gut Gemacht, Blaue Augen en Glauben. Al deze bevatten heerlijke electro en andere duistere synthesizer geluiden. Na flink wat woelige wateren kennen we een behouden aankomst en eindigt ons ruimte-avontuur genaamd Dreiheit. Wat een ervaring!

Staatseinde heeft met Dreiheit zijn unieke positie binnen de Nederlandse electro/synthwave scène verder verstevigd. De muziek is rauw maar melodieus. Donker maar ook gevoelig. Dit is gewoon te gek!

De komende weken treden ze veel op in Nederland. Voor de shows kijk je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!