zaterdag 24 augustus 2019

Album van de week: Compilation vol. 1 van Helsinki Synth City

Het album van deze week is Compilation vol. 1 van Helsinki Synth City.

Compilation vol. 1 van Helsinki Synth City

Dit is het verhaal van 7 bijzondere Finse synthwave producers die met elkaar de handen ineenslaan en een nieuwe beweging in gang zetten: Helsinki Synth City. Eén van die eerste uitingen is dit compilatiealbum waarbij iedere artiest twee nummers voor heeft afgeleverd. En wie zijn dan die artiesten? Nou dat zijn niet de minste, namelijk Millenium Falck, Ace Buchannon, Driver86, Runaway Droid, Kizunaut, Levinsky en VVOV.

Verwacht dus veel verschillende synthwave stijlen op dit compilatiealbum. Van Millenium Falcks funky future synth naar lekkere upbeat synthwave van Ace Buchannon, Driver86, Runaway Droid en Kizunaut tot uiteindelijk de darkwave tonen van Levinsky en VVOV. Vooral het laatste nummer op dit album hakt er enorm in, maar dat is ook niet zo verwonderlijk naar je de titel van het nummer kijkt.

Helsinki Synth City is een zeer geslaagd debuut van dit Finse muzikale gezelschap en zij weten enorm goed het jaren ´80 gevoel uit te stralen. Ieder op zijn eigen manier. En dat maakt het juist ook zo leuk. De verscheidenheid aan nummers maakt mij hongerig naar de toekomst met hopelijk nog meer nieuwe albums. Ga zo door mannen!

Op zaterdag 9 november 2019 organiseert dit collectief het Helsinki Synth City Festival, waar zij zelf natuurlijk bij optreden samen met een nog onbekende buitenlandse headliner. Meer informatie volgt binnenkort en de ticketverkoop start ook snel. Tijd om vliegtickets te gaan boeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!