zondag 11 augustus 2019

Recensie: Monkey King - Master of the Clouds op de Nintendo Switch

In de zomerperiode worden er veel games in de Nintendo Switch eShop flink afgeprijsd. Mijn oog viel hierdoor op de arcade shmup Monkey King: Master of the Clouds. Is deze arcadehal shooter uit de jaren ´80 leuk voor op de Nintendo Switch?

Monkey King: Master of the Clouds

Het antwoord op bovenstaande vraag is kort en krachtig, namelijk: nee! Waarom dan niet? Nou, misschien ligt dat antwoord wat genuanceerder. Voor mij persoonlijk is Monkey King: Master of the Clouds een vervelende en frustrerende shooter. Ik kom niet ver in deze game en telkens wanneer ik het loodje heb gelegd, kan ik weer van begin af aan starten. Jammer, maar ook misschien wel begrijpelijk aangezien de makers van toen (HOT-B) zoveel mogelijk kwartjes wilde verdienen aan deze game in de arcadehal. Het was dan ook beter geweest als ontwikkelaar Starfish SD meer opties had toegevoegd aan deze port zoals verschillende moeilijkheidsgraden. Helaas is dit niet het geval en voelt het geheel wat mager aan. Wel kan ik de lokale coöp-stand voor twee spelers en het online klassement die eraan zijn toegevoegd waarderen, maar heb ik als singleplayer er toch weinig aan. Jammer, want de Monkey King verdient beter!


Eindoordeel


Monkey King: Master of the Clouds is een arcade shmup die ontzettend moeilijk is om te spelen en eigenlijk alleen geschikt is voor de hardcore shmup fanaten onder ons. Ben je bereid om veel tijd en energie te investeren, patronen uit je hoofd te leren en heb je ook de wilskracht om door te gaan, dan wens ik je veel succes toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!