donderdag 5 september 2019

Bezoek aan Gamescom 2019

Vrijdagochtend half zes op 23 augustus. De wekker gaat. Tijd om op te staan. Klaar maken voor vertrek en op de fiets naar het station. Daar stap ik eerst op de stoptrein naar Utrecht Centraal om daar vervolgens in de ICE te stappen met als eindbestemming Station Köln Messe/Deutz. Een klein stukje lopen en dan de massa instappen die staat te popelen om de beurshallen in te gaan en aan de slag te gaan met de nieuwste games. Het is tijd voor Gamescom!

Gamescom 2019

Indie Stage en Retro Area: stiekem het leukst


Na binnenkomst laat ik mij verrassen en loop ik de eerste hal in om te bezoeken. Het is de Indie Stage en Retro Area op de Gamescom beurs. Terugkijkend vond ik dit de leukste hal en was ik enorm blij om een speelsessie te doen voor de aankomende game Cyber Shadow. Dit wordt een hit! Ik vroeg aan de uitgever wanneer de game uitkomt, maar helaas is dat nog niet bekend. Wel gaat de game 15 euro kosten en is de speellengte rond de acht uur. Nog even wachten dus.

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Nintendo


De stand van Nintendo was weer prachtig als vanouds. Natuurlijk kon je enorme rijen verwachten bij de nieuwe Zelda, Luigi en Pokémon games, maar dat drukte de pret niet. Nintendo is hot! En daar wil iedereen dan natuurlijk bij zijn.

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Naast de stand van Nintendo bevond zich SEGA en met de aankomende SEGA Mega Drive Mini in aantocht moest ik natuurlijk deze ook van dichterbij zien.

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Google Stadia


Ik was verrast door de aanwezigheid van Google Stadio op de Gamescom en ik wilde dit zeker een kans geven. Ik had dan ook een demo sessie gespeeld met de nieuwe Doom game en ik kan je zeggen dat het prima werkt. Geen vertraging, maar lekkersnel spelen. Ik heb respect voor Google en hun intrede in de games-industrie. Ik gun ze het allerbeste en zie dit ook als de toekomst van gaming. Deze vorm kan prima bestaan naast het verzamelen van fysieke games, zoals we zo graag doen.

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Aankleding Gamescom: prachtig als altijd


De uitgevers maken er elk jaar een feestje van om hun stand zo mooi mogelijk aan te kleden. Zie hieronder mijn foto´s.

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom 2019 - NESFan.nl

Gamescom, ik heb mij weer enorm vermaakt en tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!