zaterdag 5 oktober 2019

Album van de week: Somaesthesia van Edictum

Het album van deze week is Somaesthesia van Edictum.

Somaesthesia van Edictum

Afgelopen week heb ik veel naar het derde album Somaesthesia van de Oostenrijkse synthwave producer Edictum geluisterd. De muziek heeft mij meegenomen op een reis door lichaam en ziel waarbij de vraag wat ons menselijk maakt centraal staat. Zijn het gevoelens, emoties, sociale interactie of zelfs liefde? Maar wat als androïden hetzelfde kunnen? Waar zou je dan de grens trekken?

Een interessant vraagstuk, maar moeilijk voor mij te beantwoorden. Ik geniet liever van de muziek op dit album en dat stelt mij niet teleur. Het begint al meteen goed met het eerste nummer Sublime, waarbij het samenspel tussen klassieke muziek en synthwave prachtig wordt weergegeven.

En samenspel tussen verschillende stijlen komt vaker terug op dit album. Van acid tot trance naar breakbeat. Edictum maakt van al deze stijlen een cross-over naar zijn synthwave muziek. En het pakt goed uit. Sublime, Elevation, Data Highway en Revelation behoren tot mijn favoriete nummers.

Met Somaesthesia heeft Edictum dan ook een nieuw interessant album gemaakt. Een waar genot om naar te luisteren. Het bewijs dat de lucht die men in Klosterneuburg inademt een creatieve werking heeft op de geest.

Het zou helemaal te gek als op een dag Edictum en Miles Matrix samen de studio induiken om nieuwe muziek te produceren. Een gouden combinatie, als je het mij vraagt, daar ¨An der Schönen Blauen Donau¨.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!