zaterdag 30 november 2019

Album van de week: Daydreaming van Diskette Daydreams

Het album van deze week is Daydreaming van Diskette Daydreams.

Diskette Daydreams

Wat krijg je als je synthwave en 90´s electro-funk/house met elkaar vermengt? Juist, Daydreaming van de Amerikaanse producer Diskette Daydreams. Vijf nummers die vanaf het begin je niet meer stil laten zitten.

Het eerste nummer Shift The Tide begint met een modern funk melodietje en verschuift langzaam daarna naar een heerlijk nummer met house invloeden van weleer (jaren ´90 vooral). Het tweede nummer Beach Breakup\Makeup dreunt lekker door op je speakers. Dit is te gek, hoe de electro beat en de synthesizer klanken klinken alsof je door een level van de videogame WipeOut scheurt.

In Almost Invincible wordt je stiekem twee keer op het verkeerde been gezet door een geprogrammeerde breakbeat. Lekker spannend en een goed opbouwend liedje voor het vierde nummer van dit album: Crash_Protocol.

Crash_Protocol bevat harde synthesizer tonen, maar niet onvriendelijk voor je oren. Het is naar mijn mening wel het minste nummer van dit album geworden. Het laatste nummer Hi-Fi Hello daarentegen is een lekker chillwave nummer met begeleiding van een funky gitaar. Mijn favoriet!

Conclusie

Al is Daydreaming misschien niet een typisch synthwave album met de wel bekende geluiden, interessant is het zeker wel. Pas als je het album meerdere keren hebt beluisterd, ontdek je hoe goed dit is geproduceerd.

De producer achter Diskette Daydreams heeft een gewaagd, maar zeker geslaagd debuutalbum afgeleverd. Het is een mengelmoes van verschillende (retro)stijlen, ideaal voor op de dansvloer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!