vrijdag 15 november 2019

Verborgen parels: Neontenic, Starfarer, TV Players en Watch Out For Snakes

Wekelijks worden er veel nieuwe synthwave albums uitgebracht. Het is dan ook lastig om alles in de gaten te houden. In de rubriek ¨Verborgen parels¨ laat ik je kennismaken met singles/albums die recentelijk zijn verschenen en zeker de moeite waard zijn om te beluisteren.

Verborgen parels van de synthwave muziek

Synthmonster van Neontenic


Het debuutalbum Synthmonster van de Italiaanse synthwave producer Neontenic is meteen al een geslaagd album. Spannende outrun gemaakt met alleen maar analoge synthesizers. Iemand om in de gaten te houden.


Voyagers van Starfarer


Als een duveltje uit een doosje verscheen aan het einde van dit jaar een nieuw album van Starfarer. Had ik eerlijk niet verwacht, maar ik ben er heel blij mee. De astronaut uit Californië is terug met zijn beste werk tot nu toe.


Friday Night van TV Players


Dit is retrowave en rock van de bovenste plank. De mooiste melodieën ondersteund door scherpe gitaren. Opnieuw een uitstekend album van deze mannen.


Scars van Watch Out For Snakes


Met Scars lijkt het net alsof je ondergedompeld wordt in een 2D-pixel game vol met avonturen. Chiptune en synthwave vloeien nu ook weer naadloos in elkaar en het zangwerk van Megan McDuffee is prachtig. Top!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!