dinsdag 14 januari 2020

Album van de week: IAM van iamMANOLIS

Het album van deze week is IAM van iamMANOLIS.

iamMANOLIS

De Griekse producer iamMANOLIS vermengt synthwave met modern funk in zijn muziek. Dat doet hij al een tijdje en zo ook op zijn nieuwste album IAM. Net als voorgaande werken worden je oren nu ook weer heerlijk verwend, waarin je meteen de liefde voelt die er in dit album is gestoken.

Waar de eerste nummers van het album meer een modern funk sound bevatten (Golden en Heat), hoor je halverwege toch ook meer het synthwave geluid terug in de nummers (Breakthrough en Bared Soul). Jul 83, Lucid Dream en Seashore zijn dan weer 100% synthwave nummers en behoren tot mijn favorieten op dit album. Met het laatste nummer Mellow nemen we afscheid op een lekkere lo-fi beat.

Ik ben heel blij dat ik iamMANOLIS heb ontdekt en vind de manier waarop hij synthwave en modern funk met elkaar vermengt geweldig klinken. iamMANOLIS is daarom wat mij betreft een producer die, net als vele anderen, het synthwave geluid spannend en vernieuwend houdt. De grenzen van synthwave zijn nog lang niet ontdekt...gelukkig!

Conclusie

IAM is een prachtige nieuwe liefdesbaby ontstaan uit twee stijlen. De manier waarop synthwave en modern funk naadloos aaneensluiten op dit album, maakt IAM tot een album waarover nog lang gaat worden nagesproken en over 50 jaar nog net zo relevant klinkt als nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!