maandag 3 februari 2020

Album van de week: Shadow of the Heart van HeartBeatHero

Het album van deze week is Shadow of the Heart van HeartBeatHero.

Shadow of the Heart van HeartBeatHero

Een aantal weken geleden heb ik het voorrecht gehad om het nieuwe album van HeartBeartHero te mogen ontvangen. Meerdere malen heb ik het album van deze Amerikaanse-Nederlandse synthwave producer thuis opgezet. En ik kan je bij deze zeggen: wat een enorm goed darksynth, oftewel thriller synthwave, album heeft HeartBeatHero uitgebracht.

Je denkt misschien aan de stijl darksynth dat deze alleen maar uit beukwerk en snerpende gitaren bestaat. Tuurlijk, ook van die elementen heeft HeartBeatHero gebruik gemaakt. Het album dreunt door als een denderende intercitytrein langs een leeg station. Luister maar naar het eerste nummer The Running Man of andere nummers als The Big Bang en Poison. Muziek om je in de sportschool bij uit te leven. 

Maar nee, het is niet alleen maar donker en hard werk wat dit album beslaat. Wanneer je luistert naar het nummer The Heart of Neon City hoor je een episch synthesizer meesterwerk en zou je zomaar maar kunnen denken dat HeartBeatHero samen met Jean-Michel Jarre de melodie voor dit nummer hebben bedacht. Veruit mijn favoriete nummer op dit album. Aan het eind van Shadow of the Heart wordt je nog getrakteerd op twee bonusnummers: Venom en Zolton´s Summer on rewind (remix van HeartBeatHero). Meer de stijl van HeartBeatHero zoals we die kennen van zijn vorige albums.

Shadow of the Heart gaat geschiedenis schrijven en kan worden gezien als een mijlpaal in de Nederlandse electronische muziek. Een diepe buiging dan ook voor HeartBeatHero.

Conclusie

Shadow of the Heart is een nieuw hoogtepunt in de nog jonge Nederlandse synthwave scène. HeartBeatHero heeft een darksynth album van bijzonder hoge kwaliteit afgeleverd. Hij toont hiermee aan dat veelzijdigheid, creativiteit en echt vakmanschap aspecten zijn die hoog bij hem zitten. Een puur genot om naar te luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!