zaterdag 29 februari 2020

Verborgen parels: 2DCAT, Aethernaut, Dimi Kaye, Iterations, Kushna en Lazer Squad

Wekelijks worden er veel nieuwe synthwave albums uitgebracht. Het is dan ook lastig om alles in de gaten te houden. In de rubriek ¨Verborgen parels¨ laat ik je kennismaken met singles/albums die recentelijk zijn verschenen en zeker de moeite waard zijn om te beluisteren.

Verborgen parels van de synthwave muziek

Delaware is Burning van 2DCAT


Op 24 februari bracht 2DCAT zijn nieuwe album ¨Delaware is Burning¨ uit. Het is een prachtig album vol dromerige synthwave, catchy songs en mooi zangwerk. Hier ga je van genieten.


Heaven is Light van Aethernaut


Een nieuw chiptune album van Aethernaut op het Japanse Cheapbeats label staat gegarandeerd voor een portie lekker danswerk op een mix van electronica, 8-bit geluiden en melodieuze synthesizers. O ja, wegzweven op de laatste nummers kan ook.


On The Run van Dimi Kaye


Met ¨On The Run¨ heeft Dimi Kaye een spannend uitstapje gemaakt naar de wereld van Outrun. Minder gitaarwerk dan we zijn gewend, maar meer melodieus synthesizer werk krijgen we er voor terug. Resultaat: I love it!


Komputer Council van Iterations


Het nummer Komputer Council van Iterations is een ontzettend gaaf nummer vol lekkere synthwave, italo en disco geluiden. Een nieuw hoogtepunt voor deze Amerikaanse synthwave producer en ik ben trots hoe Iterations zich elke keer weer verbeterd op muzikaal niveau. De lat wordt steeds een stukje hoger gelegd. Iemand om in de gaten te houden!


The Retrograde van Kushna


Met ¨The Retrograde¨ maakt de Indiase producer Kushna zijn debuut in de wereld van de synthwave muziek. Drie nummers vol melodieuze synthwave met uitstapjes naar andere stijlen en zelfs invloeden uit de Indiase muziek worden niet geschuwd. Welkom Kushna!


Undead Nightmare van Lazer Squad


Een ander debuut is ¨Undead Nightmare¨ van Lazer Squad uit Duitsland. De titel van het album doet misschien vermoeden dat we hier met een nieuw darksynth album te maken hebben, maar dat is niet precies het geval. ¨Undead Nightmare¨ staat bol van de energievolle synthwave, die het ontzettend goed doet op de dansvloer. Een lekker album om je beter van te voelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!