maandag 10 februari 2020

Verborgen parels: Alpha Chrome Yayo, Bronster Bridge, The Institute 91’, INCORE, Romeo Mitrotta en Simulakrum Lab

Wekelijks worden er veel nieuwe synthwave albums uitgebracht. Het is dan ook lastig om alles in de gaten te houden. In de rubriek ¨Verborgen parels¨ laat ik je kennismaken met singles/albums die recentelijk zijn verschenen en zeker de moeite waard zijn om te beluisteren.

Verborgen parels van de synthwave muziek

Choke van Alpha Chrome Yayo


De meester is terug en ditmaal verkent ACY het terrein van donkere jazz-synth vermengt met lo-fi beats en horror geluiden. Laat je verrassen en hoor met eigen oren dit nieuwe out-of-the box muzikale meesterwerk.


Made In Space van Bronster Bridge


Waar we Bronster Bridge eerst kenden van prachtige ambient synthwave albums, heeft de Russische artiest nu een heerlijk dansbaar nieuw album gemaakt vol synthwave, retro electro en space synth. Je hoort zelfs nog gescratch. Een prachtig debuut op het label van Future 80's Records.


Cairn van The Institute 91’


Met Cairn zet The Institute 91´ zich definitief op de kaart als synthwave producer van A-kwaliteit. Geniet van prachtige retrowave met een donker randje. Het nummer Just Passing Through bezorgt je kippenvel. Wat een genot!


Project #1 van INCORE


INCORE is een nieuwe artiest op het geweldige label NeonRetrowave. Zijn debuut is een album om van te smullen. Cyberpunk met de hoofdletter C!


Driver van Romeo Mitrotta


Driver is het nieuwste nummer van de Italiaanse synthwave producer Romeo Mitrotta. Het zal later terugkomen op zijn nieuwe album ¨Skylights¨, waarvan de datum nog niet bekend is. Luister snel naar dit avontuurlijke synthwave nummer vol harde, maar warme, synthesizer klanken.


Arcade Cyborg van Simulakrum Lab


Geïnspireerd door jaren ´80 cyborg films als Robocop, The Terminator en Vendetta dal futuro (Hands of Steel) maakte de Italiaanse synthwave producer Simulakrum Lab het nummer Arcade Cyborg. Het geluid heeft wel wat weg van de grootmeester Giorgio Moroder, maar blijft eigentijds klinken en de melodie is om van weg te dromen. Lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!