dinsdag 28 april 2020

Album van de week: Megawave van Dana Jean Phoenix & Powernerd

Het album van deze week is: Megawave van Dana Jean Phoenix & Powernerd.

Megawave van Dana Jean Phoenix & Powernerd

Op het moment dat we hoorden dat Dana Jean Phoenix (DJP) en Powernerd samen aan een nieuw album werkten, wist ik dat het resultaat iets was om flink naar uit te kijken. En sinds vrijdag ligt het nieuwe album ¨Megawave¨ in de digitale schappen en kunnen we ons opmaken voor een heerlijke portie synthwave, future funk en retro dance.

Zeven nummers en twee remixes gemaakt door New Arcades en Straplocked omvatten het ¨Megawave¨ album. Natuurlijk horen we DJP op elk nummer weer de sterren van de hemel zingen. De teksten hebben veelal een positieve boodschap en gaan over onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen en het volgen van je hart. Ja, dit is een feel-good album wat je helpt om door mindere tijden te gaan.

WE ARE NO LONGER SLAVES, BUT MASTERS OF OUR OWN DESTINY
AND EVERYTHING LOOKS BEAUTIFUL
THE WAY IT'S SUPPOSED TO BE
CLEAR, FREE, SO REAL
(tekst afkomstig van het laatste nummer Moves, Moves, Moves)

De nummers klinken allemaal verschillend op ¨Megawave¨. Waar de funky bass er lekker in knalt op het openingsnummer Figure Me Out, floreren de synthesizers op nummers als Sunrise Stance en New Technology. Deze afwisseling houdt het spannend en laat je het album meerdere keren achter elkaar beluisteren. Heerlijk om even bij weg te dromen, maar toch eindigt het album na het laatste nummer Moves, Moves, Moves met een persoonlijke boodschap van DJP die aanzet tot nadenken. Afijn, luister er maar zelf naar. En nog belangrijker, doe er wat mee!

Conclusie

Dana Jean Phoenix en Powernerd hebben de hoge verwachtingen zeker weer waar kunnen maken op ¨Megawave¨. Dit album staat als een huis en de kwaliteit druipt er vanaf. Nu ben ik geen sound engineer, toch kan ik je zeggen dat dit album op productioneel niveau een lust is voor de oren. Wat een gouden combinatie is de samenwerking tussen Dana Jean Phoenix en Powernerd. Dit smaakt zeker naar meer en een nieuw album ergens in de toekomst sluit ik dan ook niet uit. ¨Megawave¨ is megavet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!