zondag 12 juli 2020

Recensie: Time Navigators van Cosmo Cocktail

Na bijna twee jaar sinds ¨Aurora¨, verschijnt vandaag het nieuwe album ¨Time Navigators¨ van de Italiaanse producer Luca Brumat aka Cosmo Cocktail. Ga mee op tijdreis en geniet van een portie ouderwetse synthwave.

Time Navigators van Cosmo Cocktail

Want het geluid van de klassieke synthwave albums van weleer horen we ook terug op dit album. En dat is niet alleen maar goed, het versterkt ook daarbij het nostalgische gevoel van onschuldige tijden vol geluk en verwondering. Iets dat we in deze periode heel goed kunnen gebruiken.

Op het eerste nummer Downtown Years (feat. Intermission) horen we nog een ietwat tragisch klinkende gitaar wat goed is verwerkt in de rest van het nummer, maar de andere nummers van dit album kenmerken vooral warme, diepe en emotionele melodie├źn. De essentie van het synthwave geluid als je het mij vraagt.

In totaal telt ¨Cosmo Cocktail¨ zeven nummers die allemaal toegankelijk klinken en lekker weg luisteren. Voor je het weet is het alweer afgelopen en zet je toch gauw het album weer opnieuw aan.

Nummers die op dit album tot mijn favorieten behoren zijn: Lipstick Kiss, Summer Of My Mind - A Year After en het laatste nummer September Sunset.

Conclusie

Met ¨Time Navigators¨ laat Cosmo Cocktail ons nog eens horen hoeveel we wel niet van dit fantastische genre en bijbehorende geluid houden. Het nostalgische synthwave geluid heeft de Italiaanse producer op een geheel eigen wijze tot zichzelf gemaakt en met respect een eigen behandeling gegeven. Dit is een album wat je blij maakt, elke keer weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!