vrijdag 16 oktober 2020

Oktober is super synthwave maand!

Met het overlijden van Eddie van Halen op 6 oktober is deze maand aan de ene kant een treurige maand, maar aan de andere kant een supermaand als je kijkt naar de hoeveelheid geweldige synthwave releases. Om in de woorden van Eddie te spreken: ¨Right here and now, It means everything¨, brengen we een toost uit op het leven en hebben we prachtige muziek om ons kracht te geven in moeilijke tijden. 

In chronologische volgorde zet ik mijn favoriete synthwave releases van deze maand voor je op een rijtje.

Synthwave releases voor de maand oktober 2020


2 oktober 2020

Back 2 School van MicroMatscenes (Album)
Herleef je schooltijd, of denk alleen aan de leuke momenten die je op school hebt beleefd. Weer opnieuw een meesterwerk van onze Italiaanse vriend!



Spectral Hands van Alpha Chrome Yayo (Album)
ACY verkent weer nieuwe territoria en presenteert je deze keer een heerlijk chill, jazzy ambient album vol wonderlijke klanken.



Petrichor EP van Marvel83' (Album)
Voor wie van goede retrowave houdt, raad ik dit album aan. Geloof mij je zult het prachtig vinden!



5 oktober 2020

SynthWaves van HeartBeatHero (Single)
Geweldig hypnotiserend nummer van de Nederlandse producer (en goede vriend) HeartBeatHero.



7 oktober 2020

Neon Life van Push (Album)
Push is een legende. De Belgische trance producer bracht in het verleden de klassieker ¨Universal Nation¨ uit en kan daarom al niet meer bij mij stuk. Nu brengt Push zijn eerste synthwave album uit en het resultaat is.....verplichte kost voor iedereen die zich een gerespecteerde elektronische muziekliefhebber noemt!



9 oktober 2020

Let's Love van Siamese Youth (Single)
Heerlijk nieuw synthpop nummer van mijn favoriete duo Siamese Youth voorzien van een funky gitaar. Ik kan niet wachten op het tweede album.



The Future Belongs To Us van TV Players (Single)
Eindelijk weer een nieuw nummer van TV Players. Het bekende geluid is terug en natuurlijk speelt de gitaar weer een grote rol. Een machtig nummer om jezelf bij op te laden!



15 oktober 2020

Mechanical Psyche van Dimi Kaye (Album)
Misschien wel het meest persoonlijk album van de altijd sympathieke Dimi Kaye. Donker, maar ook melodieus. Goed te vergelijken met een autorit door een gekleurd herfstlandschap. Indrukwekkend!



16 oktober 2020

Falling (feat. Josh Dally) van Timecop1983 (Single)
Timecop1983 is terug met een schitterend nieuw dreamwave nummer, wat als opwarmertje dient voor zijn nieuwe album True Love. Helaas is de datum nog niet bekend, maar de verwachtingen zijn wel hooggespannen. Gaat Timecop1983 aan deze voldoen? Tuurlijk!



Weekends On Earth van M.K. Khan (Album)
Spannend nieuw dreamwave album van de Amerikaanse synthwave producer M.K. Khan. Uitermate geschikt als soundtrack voor een nostalgische film met een happy end!



Cosmic Hero 2 van Earmake (Album)
De meester van de spacewave is terug met een fantastisch nieuw album. Stap maar in je ruimteschip en ga op reis. O ja, VHSTokyo doet ook nog mee op het nummer ¨Waves¨. Heel goed!



17 oktober 2020

Into the Night van L'Avenue (Album)
Met zijn EP ¨CHerry Crush¨ veroverde L´Avenue vorig jaar onze harten. Nu is hij terug en wel met een volwaardig debuutalbum getiteld ¨Into The Night¨. Met dit huzarenstukje gaat deze lieve Engelse super producer nog meer harten veroveren en kan hij zich scharen bij de groten in de scène. Hulde!



19 oktober 2020

Radical van Blufeld (Album)
Met zijn vijfde album ¨Radical¨ verkent Blufeld (een welbekende progressive trance producer) de wereld van de synthwave muziek. Gezien zijn enorme muzikale ervaring heb ik er zeer veel vertrouwen in dat we worden getrakteerd op een nostalgische, melodieuze en onvergetelijke muzikale reis. Ben je er klaar voor?



26 oktober 2020

A Delicate Balance van North Innsbruck (Album)
Door omstandigheden voor maanden uitgesteld, maar nu is het eindelijk dan bijna zover. Man, wat zit ik hier op te wachten. Het nieuwe album van de geweldige North Innsbruck. Veel weet ik nog niet, aangezien alleen het nummer ¨Aurora¨ op dit moment te beluisteren is. En ja, deze is ook terug te vinden op het vorig jaar verschenen ¨Retro Relief : Bahama Nights¨ compilatiealbum. Dus nog even geduld en dan kunnen onze oren weer gaan genieten van de mooiste ambient cinematic klanken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!