zaterdag 23 januari 2021

Recensie: Lost Summer van The Future Kids

Eén van de meest langverwachte dreamwave albums voor de maand januari en misschien wel de rest van het jaar is Lost Summer van The Future Kids. Met een debuut release op het fameuze Outland Recordings zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen en moet je wel van goede muzikale huize komen om daar aan te kunnen voldoen. De Belgische producer achter The Future Kids is met vlag en wimpel geslaagd voor deze klus. 

Lost Summer van The Future Kids

Enkele weken geleden ontving ik dit debuut album via de e-mail van mijn goede vrienden bij Outland Recordings. Een moment van vreugde en blijdschap, want ik keek ontzettend uit naar dit album. Het nummer Sunshine Valley was al eerder uitgekomen en viel bij mij goed in de smaak. Een lekker dreamwave nummer met een frisse melodie die heerlijk in je hoofd blijft spelen.

Gelukkig staan er nog zeven andere instrumentele pareltjes op dit album die je gewoon van het begin tot het einde luistert en dan nog drie keer. Weelderige klanken uit de verschillende synthesizers, warme bass geluiden voorzien van jaren ´80 drumgeluiden en de mooiste melodieën die je je kunt bedenken. Lost Summer heeft het allemaal en brengt je in een diepe extase. De keuze voor de BMX crossfietsen op de cover van dit album is dan ook een goede zet geweest. Deze reis brengt je terug naar de warme zomers van weleer, cruisend op je BMX met je schoolvrienden.

Nummers die bij mij extra goed in de smaak zijn gevallen zijn naast het al eerder genoemde Sunshine Valley ook Purple City Night, Summer Memories en Midnight Drive

Conclusie

Ik kan niets anders dan vol lof zijn over het debuutalbum Lost Summer van The Future Kids. Deze Belgische producer heeft een dreamwave album van zeer hoge klasse uitgebracht en gaat vanaf 29 januari, de dag van release, ontzettend veel positieve reacties ontvangen van het wereldwijde synthwave publiek. Die van mij heb je alvast in je zak en bij deze heeft België vanaf heden haar eigen Timecop1983. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!