maandag 15 februari 2021

Nieuwe synthwave releases om je vingers bij af te likken!

De afgelopen weken zijn er weer een boel nieuwe synthwave releases uitgebracht. In dit blog deel ik met je mijn favorieten van de laatste tijd!

Nieuwe synthwave releases om je vingers bij af te likken!

The Last Concorde van The Last Concorde
Ok, dit album verscheen op 18 december van vorig jaar en kreeg van mij niet de aandacht die het zeker hoort te krijgen. Het debuutalbum van de Spaanse broers Jordi en Xavier Godas (uitgebracht door Outland Recordings) is dreamwave in zijn puurste vorm. Nostalgisch, emotioneel en vol met liefde. 16 nummers die je meenemen naar een plek die je nooit meer wilt verlaten. Verplichte aanschaf!!!


walking through a strange dream van keine ahnung aka Moogie Fox
Dit album vertegenwoordigt dan wel niet het bekende synthwave geluid waar we zo van houden. Nee, dit album van de de Duitse DJ/producer Moogie Fox gaat een stap verder en mengt synthwave invloeden met electro, techno, breakbeat en electrofunk. Het resultaat is een geweldige vernieuwende dansplaat waar je heerlijk vanuit je dak zult gaan in je eigen huiskamer en later hopelijk op een groot grasveld met duizenden mensen en een ondergaande zon. Heerlijk!


Future Ghosts van The Last Years
Met Future Ghosts heeft de Amerikaanse band The Last Years een uitstekend album uitgebracht vol met pakkende nummers. Synthpop en New Wave liefhebbers gaan dit zeker waarderen en kunnen via het label RetroReverbRecords ook nu een cassette van dit album aan de collectie toevoegen. Dikke aanrader!


The Resistance van Xetrovoid
De Nederlandse producer Xetrovoid is terug met een nieuw cyberpunk/darksynth album wat samen te vatten is als: een kneiter van een plaat vol met stampers en dikke synthesizers. Vet!


Gemesis van Gemwave
Magistraal album van de Noorse producer Gemwave, die dit tweede album samen geproduceerd heeft met Zitilites. Bereid je voor op een epische reis door de ruimte vol met weelderige, extatische klanken. Spacewave met een hoofdletter S!


Delorean/Down The Rabbit Hole van Mantus
Last but not least, de nieuwe EP van onze geliefde Mantus met twee prachtige dreamwave nummers. Genieten geblazen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!