zondag 4 juli 2021

Recensie: Toon Shooters 2 - The Freelancers op de Nintendo Switch

Op 25 maart verscheen Toon Shooters 2: The Freelancers op de Nintendo Switch. Een nieuwe shmup die eerder ook verscheen op Android, iOS en Steam. Voor een paar euro zou je denken dat dit een game is van maar een half uurtje. Niets is minder waar. Ik heb mij uren vermaakt met deze hele leuke horizontale shooter. 

Recensie: Toon Shooters 2 - The Freelancers op de Nintendo Switch

Het eerste deel Toon Shooters: Rise of the Fleet kwam uit in 2012 exclusief op iOS. De game kreeg positieve recensies, maar heeft mij zelf nooit bereikt helaas. Kwam ook mede omdat ik een smartphone van een andere besturingssysteem had op dat moment. Gelukkig kon ik wel met het tweede deel aan de slag op mijn geliefde Nintendo Switch. 

Over het verhaal kan ik kort zijn, want dat wordt niet voorgeschoteld. Via het startscherm, waar je kunt kiezen uit drie verschillende moeilijkheidsniveaus, kies je één van de acht helden om het avontuur mee aan te gaan. Ik koos voor Otis en besloot bij deze te blijven aangezien je tijdens het spelen munten verzamelt, waarmee je upgrades kunt kopen bestaande uit een groter uithoudingsvermogen (health), meer ammunitie en sterkere vuurkracht. Daarnaast kan je ook extra wapens aanschaffen die aan je vliegend object worden toegevoegd (zogenaamde wingmen ¨pet´s¨) om sneller je vijanden te vernietigen. Tijdens het spelen groei je ook op het gebied van ervaring (level up) en krijg je automatisch een sterkere vuurkracht en meer gezondheid. Heel toegankelijk dus, om je zover mogelijk te laten komen. 

Toon Shooters 2: The Freelancers

Toon Shooters 2: The Freelancers bestaat uit 15 levels of werelden en elk level heeft een eindbaas. Deze zijn leuk om de strijd mee aan te gaan. Het vergt soms wat denkwerk, maar de meesten zijn niet al te ingewikkeld. Tijdens het spelen kom je mechanieken tegen van shmups uit de jaren ´80 en ´90 van de vorige eeuw. R-Type is zo´n game waar ik meteen aan moest denken. Niet geheel origineel, maar wat maakt het uit. Toon Shooters 2: The Freelancers voelt fris en fruitig aan, mede ook door de cartooneske sfeer, humor en de moderne elektronische muziek. 

Waar je de meeste shmups lekker in je eentje speelt, heeft Toon Shooters 2: The Freelancers twee multiplayer functies toegevoegd: local tot 4 spelers en een online variant. Daarnaast zijn er voor de hardcore gamers ook nog leaderbords toegevoegd. Ik heb zelf de online multiplayer niet kunnen testen voor deze recensie.

Last but not least, wil ik het nog over de besturing hebben. Tijdens het spelen schiet je automatisch en hoef je alleen maar goed te richten. Met de A-knop kun je gebruik maken van een speciale, maar tijdelijke, super vuurkracht. Deze helpt je vooral om de sterkere vijanden makkelijker naar het hiernamaals te sturen.

Eindoordeel


Ik had eerlijk gezegd niet verwacht zoveel plezier te beleven met Toon Shooters 2: The Freelancers. De game speelt heel lekker weg en geeft je een grote glimlach op je gezicht. De hoeveelheid content is genoeg om je zeker wel een paar uur zoet te houden. Soms speel je weer levels opnieuw om extra munten te verzamelen, maar ook omdat ze gewoon leuk en interessant genoeg zijn.

Pluspunten:
  • Voor een prikkie te koop
  • Toegankelijk voor beginnende shmup-spelers en genoeg uitdaging voor veteranen
  • Frisse uitstraling
  • Zowel single- als multiplayer 

Minpunten:
  • Niet geheel origineel


Informatie Toon Shooters 2: The Freelancers

Verschenen op: Android/iOS/Steam (13 december 2020) en Nintendo Switch (25 maart 2021)
Ontwikkelaar: Four Fats

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!