zaterdag 14 augustus 2021

Recensie: AZURE van L´Avenue

In mei bracht de Engelse synthwave producer L´Avenue het meesterlijke Lemon Crush uit. Een geweldig album wat enorm positief door de synthwave community is ontvangen. Nu, tegen het einde van de zomer, is L´Avenue alweer terug met een nieuw album: AZURE. Dit album neemt je mee naar een wereld zonder stress, spanning en zorgen. Puur genieten van de schoonheid die dit leven ook te bieden heeft.

AZURE van L´Avenue


Met AZURE maakt L´Avenue dit keer een uitstapje naar een ander geluid dan we voorheen gewend waren. Meer chillwave/downtempo is zoals je dit album kunt omschrijven. De titel track AZURE was het eerste wat L´Avenue schreef en de open, luchtige stijl van dit nummer bepaalde de toon voor de andere vijf nummers. 

Veel ruimte is er ook op dit album voor de gastbijdragen van saxofonist Alexander Bone, die eerder ook meedeed op Lemon Crush.

Alle nummers zijn een waar genot om naar luisteren en op te relaxen. Het laatste nummer Broken Dreams en tevens mijn favoriete nummer van dit album klinkt je misschien bekend in de oren. Het is namelijk een ode aan de jaren ´80 klassieker Broken Wings van Mr. Mister. L´Avenue heeft de sfeer van het origineel goed weten over te brengen, met daarbij zijn eigen kenmerkende geluid. 

AZURE verschijnt naast de digitale versies, ook op verschillende fysieke varianten. Elke geluidsdrager (vinyl, CD en cassette) heeft een andere cover met het Vogue/Elle model in een andere pose. De echte fan en synthwave verzamelaar gaat dus voor alle drie de versies.

Conclusie

Met AZURE heeft L´Avenue opnieuw een prachtig nieuw album afgeleverd in een zeer korte tijd na het zeer succesvolle Lemon Crush. AZURE ademt de zomer uit en straalt een aura van kalmte en rust over je heen. Dit wil je horen en van genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!