zaterdag 15 mei 2021

Recensie: Lemon Crush van L´Avenue

In 2019 bracht de Britse Jesse Reuben Wilson aka L´Avenue zijn debuut EP ¨Cherry Crush¨ uit. Een prachtplaat, die meteen door iedereen enthousiast werd ontvangen. Nu, een kleine twee jaar verder, ligt hier de spirituele opvolger ¨Lemon Crush¨ voor mij. Is dit album net zo goed als ¨Cherry Crush¨?

Lemon Crush van L´Avenue

Op ¨Lemon Crush¨ staan zes nummers die je meenemen naar het warme Malibu van 1987. Het eerste nummer Cherry Crush start met zwoele melodische klanken voorzien van een pulserende beat. De synthesizerklanken zijn zacht en warm. Op het tweede nummer Kelly is de beat wat harder, maar wel ondergeschikt aan de melodie en de mooie saxofoonklanken van Alexander Bone aan het eind. 

Met Date laat L´Avenue zich van een andere kant zien. Een zomers schemergeluid aan het begin van het nummer, gevolgd door opbouwende synthesizer klanken en een lo-fi beat maken dit nummer voor mij tot het hoogtepunt van deze EP. Dit is genieten en roept de vraag op of L´Avenue zich durft te wagen aan het maken van een ambient cinematic album. Lijkt mij een prima keus.

De eerste drie nummers van ¨Lemon Crush¨ zitten erop en we gaan alweer door met het vierde nummer Forever. Deze track doet mij denken aan een Miami Vice aflevering. Dat hoor je meteen al aan de eerste klanken. De opbouw is spannend en de vele lagen aan geluiden zijn uitstekend geproduceerd. L´Avenue weet dondersgoed waar hij mee bezig is.

Laguna Drive, het vijfde nummer, is het meest emotionele nummer van deze EP. Dit nummer brengt herinneringen bij je naar boven, van wie je dacht ze niet meer te hebben. De melodie komt hypnotiserend over en laat je naar je innerlijke zelf kijken. Heel knap gedaan en daarnaast ook petje af voor het gitaarwerk van The Midnight-gitarist Royce Whittaker.

Met Oceans komen we bij het laatste nummer van ¨Cherry Crush¨. Een paar gitaarakkoorden starten dit nummer en komen veelvuldig terug. Dit nummer is zo goed als beatloos en komt langzaam tot een climax vol sprankelende melodieën. Wel moest ik meerdere keren naar Oceans luisteren, om de pure schoonheid van dit nummer te ontdekken.

Conclusie

Het nieuwe album ¨Lemon Crush¨ is een waardige opvolger van het debuut ¨Cherry Crush¨. L´Avenue is heer en meester in het maken van complexe melodische synthwave nummers met uitgebreide arrangementen. Telkens wanneer je deze EP beluistert, hoor je iets nieuws en hoor je hoe goed elk nummer is uitgewerkt. Ook dit album zal weer hoge ogen gooien en verschillende awards binnenhalen, uitgereikt door de vele influencers binnen de synthwave scène. Een verplichte aanschaf dus!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!