dinsdag 12 oktober 2021

Recensie: Star Seekers van Retrodict

De toekomst komt eraan. De ruimte is de nieuwe wereld voor de mensheid. We kunnen ontdekken dat we niet alleen zijn in het universum, en we kunnen zelfs contact maken met machtige wezens van andere planeten. We zijn voorbestemd om het universum te verkennen en te koloniseren. En voor die reis is Star Seekers van Retrodict de perfecte soundtrack.

Star Seekers van Retrodict

Het derde album van Retrodict is nog maar een paar dagen jong. Afgelopen vrijdag uitgebracht en voor liefhebbers van synthwave, outrun en spacesynth invloeden een verplichte kost om heerlijk op worden meegevoerd. Met overwegend veel instrumentale nummers, wordt er op het derde nummer Stars We Seek gezongen door de zangeres Martha. Een uitstekende samenwerking en zeker voor herhaling vatbaar. De stem van Martha klinkt zwoel in een zee van verschillende synthesizer klanken. 

De 10 nummers op Star Seekers worden gekenmerkt door een strak tempo, met harde beats, zuivere loops en volle lagen aan electronische geluiden. Het geheel is zeer goed afgewerkt en luistert als een verbeeldingsvolle trip. Petje af voor één van de beste albums van 2021 in het spannende spacesynth subgenre.

Conclusie

De Roemeense producer Retrodict heeft een wonderschoon derde album afgeleverd vol synthwave, outrun en spacesynth invloeden. Het tempo zit er goed in, de melodieën zijn betoverend dus deze ruimtereis wil je zeker niet missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!