dinsdag 25 april 2023

Gave releases van de laatste tijd

Het is een tijd geleden dat ik een nieuw bericht heb geplaatst op mijn blog. Ik ben terug na een zware periode en probeer het plezier in het leven weer in de ogen te kijken. Muziek heeft me zeker daarbij geholpen en daarom in deze blog een aantal van mijn favoriete releases van de laatste tijd.

MindBender van North Innsbruck

North Innsbruck - MindBender
Het derde album van de Amerikaanse producer North Innsbruck is een uitstapje naar de donkere kant van het synthwave subgenre. Het muzikale materiaal leent zich uitstekend voor een horror/thriller. Spannend en benauwend tegelijkertijd.  


Cat Temper - Furio
Elk album van Cat Temper klink als iets nieuws. Deze keer brengt de alleskunner een ode aan het werk van de Engelse synthpop band Duran Duran. Tja, wat kan ik ervan zeggen? Gewoon weer een hele nieuw vette plaat vol synthwave, electro, italo en synthpop.


F-80 - Patchwork
Een kort maar prachtig album vol dromerige melodie├źn. Zet een knijper op je neus en duik in een bad vol jaren ´80 nostalgie. Perfect album van deze Franse act.


Soliton - Cyclical Denial
Soliton is een nieuwe Nederlandse Death Metal band uit het zuiden van het land. De drummer is de welbekende Peter Scheffer en zijn drumkunsten zijn zo straks als een drumcomputer. Wie van melodieuze en technisch gespeelde metal (met zwaar gebrul) houdt, zit goed met deze plaat.


Metallica - 72 Seasons
Metallica is en blijft mijn favoriete band aller tijden. Ik ben zo´n fan die al hun albums kan waarderen en goed vind. Dit heeft vooral te maken met de songteksten geschreven door James Hetfield. Zijn teksten raken mij en helpen mij ook door moeilijke periodes heen. Op 72 Seasons laat hij zich van zijn meest kwetsbare kant zien en heeft hij de strijd gewonnen met zijn innerlijke demonen. Iets om inspiratie uit te halen. En muzikaal gezien beukt dit album lekker door. Thrash metal is still alive!


Ugly Tony - Ya Future (feat. Marv Won)
Het nummer Ya Future staat op het album Time Flies wat in juni verschijnt. Wat voor mij dit nummer zo speciaal maakt is de combinatie van synths en beats. Het maakt mij nieuwgierig naar het hele album van de Franse producer Ugly Tony. En het Nederlandse hip hop kwaliteitslabel Below System Records verzorgt de release.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!