donderdag 28 maart 2019

Interview met Vendex 500

Paul Denekamp aka Vendex 500 is een beginnend synthwave producer uit Utrecht. Met een achttal nummers op SoundCloud bouwt Vendex 500 zijn repertoire verder uit. In dit interview hebben we het over het maken van nieuwe nummers en waar je (nieuwe) kennis en inspiratie vandaan kunt halen.

Vendex 500

Paul, op je SoundCloud pagina staan nu 8 synthwave/italodisco nummers. Hoe ben je met deze stijl in aanraking gekomen?
Ik maakte hiervoor hoofdzakelijk hip-hop beats, maar door een goede vriend, die helemaal gek is van electro en italodisco, ben ik die stijlen ook gaan proberen te maken en dat beviel me eigenlijk heel goed.


Welke synthwave artiesten inspireren je bij het maken van muziek?
Ik vind qua synthwave VHS Dreams en Lazerhawk heel tof. Daarnaast vind ik Kid Machine heel gaaf en ook Borgie. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar deze artiesten inspireren mij enorm bij het maken van mijn eigen muziek.

Als kind van de jaren ´80, welke films/cartoons/games kan je je nog herinneren uit je kindertijd en spelen deze ook vandaag nog een rol ter inspiratie bij het maken van nieuwe muziek?
Ik was in de 80’s vooral gek van Transformers en G.I. Joe zoals veel van mij leeftijdsgenoten denk ik. Verder had ik een Commodore 64, een Atari en later een Sega Master System waar ik helemaal gek van was. Ik weet niet of het echt mijn muziek beïnvloed heeft, maar misschien onbewust wel.

Met welke hardware/software werk je in je studio?
ik gebruik Native Instruments Maschine in combinatie met een MIDI Keyboard voor al mijn producties. Binnenkort ga ik wel uitbreiden met een synthesizer, zoals de Behringer MS-101, voor extra input.

En bij het maken van een nieuw nummer, werk je dan in een bepaalde volgorde?
Ik begin altijd met de drums, vervolgens de baseline en dan de melodie of akkoorden en dat bouw ik dan verder uit tot een track.


Welke belangrijke tip kan je nog meegeven aan andere beginnende synthwave producers?
Ik beschouw mezelf ook nog als beginner, maar leer vooral veel over het maken van muziek, de muziektheorie en daarnaast EQ Mixing. Dan kom je, denk ik, al een heel eind.

Zijn er volgens jou interessante Facebook groepen over synthwave voor producers of andere websites die je wilt delen?
De Patchbay pagina en de Synthwave Secrets groep op Facebook vind ik leuk en leerzaam.

Wat zijn je verdere plannen op muzikaal gebied voor dit jaar?
Vooral veel muziek maken en uitbreiden met een toffe synthesizer.

Ik wil Vendex 500 enorm bedanken voor dit interview en ik wens je een succesvolle muzikale toekomst toe met prachtige producties.

Je kunt Vendex 500 volgen op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!