zaterdag 28 september 2019

Album van de week: Retro Relief : Bahama Nights

Het album van deze week is Retro Relief : Bahama Nights.

Retro Relief : Bahama Nights

De schade die orkaan Dorian, begin september, heeft veroorzaakt op de Bahama´s is enorm. Ingestorte huizen, weggewaaide auto´s en boten, een enorme ravage. Om maar niet te spreken van het aantal overledenen. Deze ramp heeft de hele wereld geschokt.

De Amerikaanse synthwave producer Galaxy 80 heeft daarop het initiatief genomen om met een verzamelalbum te komen, met muziek vanuit de synthwave gemeenschap. Alle opbrengsten van dit album worden gedoneerd aan het NEMA Hurricane Dorian Relief Fund.

In een aantal weken is Retro Relief : Bahama Nights tot leven gebracht, waarop vele producers en artiesten een nummer voor hebben aangeleverd. 74 nummers in totaal en uit alle hoeken van de wereld. Van 24:7 tot NINA tot Waveshaper. Je vindt ze allemaal terug.

Dit verzamelalbum is op muzikaal gebied kwaliteit van de hoogste orde en de diversiteit aan artiesten maakt dat vele synthwave stijlen voorbij komen op dit album. Heerlijk!

Ik raad dan ook iedereen aan om dit album te kopen. Ten eerste om de slachtoffers op de Bahama´s te helpen en daarnaast het beste overzicht te verkrijgen van wat er op dit moment aan synthwave muziek wordt uitgebracht. Dit verzamelalbum gaat geschiedenis schrijven en laat zien hoe de wereldwijde synthwave community één is en voor elkaar klaar staat. Wat een eer om hier deel van mogen uit te maken. Een diepe buiging dan ook voor Galaxy 80 met dit prachtige album!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!