zaterdag 19 oktober 2019

Album van de week: Compilation Vol. 1 van Synth Valley Productions

Het album van deze week is Compilation Vol. 1 van Synth Valley Productions.

Compilation Vol. 1 van Synth Valley Productions

Voor wie geïnteresseerd is in synthwave muziek uit het westen van de Verenigde Staten, zoek niet verder. Met het onlangs uitgebracht Compilation Vol. 1 ben je meteen op de hoogte van wat er allemaal onder de zon van Californië wordt uitgebracht.

Oprichter van het collectief Synth Valley Productions is Starfarer, van wie eerder dit jaar het uitstekende Into the Unknown verscheen. Op dit compilatiealbum brengt hij zijn nieuwe nummer Final Approach uit, wat hoogstwaarschijnlijk ook terugkomt op zijn nieuw te verschijnen album Voyagers.

Naast de lokale artiesten als Starfarer en Vector Hold, vind je ook producers terug die recentelijk in de Bay Area hebben opgetreden zoals bijvoorbeeld Macready uit Los Angeles.

Synthwave event in Bay Area

Al met al spat de energie van dit compilatiealbum er vanaf en word je getrakteerd op heerlijk dansbare synthwave en darkwave. Hoogtepunten voor mij zijn de nummers van Elevate The Sky, LordNikon, Dead Mall, Starfarer en Vector Hold.

Synth Valley Productions treedt verdiend in de voetsporen van Nitrowave TC en Helsinki Synth City, waarbij artiesten op lokaal niveau met elkaar samenwerken bij het maken van muziek en organiseren van synthwave events.

Petje af voor Starfarer en Vector Hold en hopelijk hebben ze veel succes met dit album en hun andere activiteiten daarbuiten.

Californië ademt synthwave en Compilation Vol. 1 van Synth Valley Productions bewijst dit. Op naar het tweede compilatiealbum!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!