zaterdag 2 november 2019

Album van de week: Just Because! van VHSTokyo

Het album van deze week is Just Because! van VHSTokyo.

Just Because! van VHSTokyo

Op 31 oktober jongstleden bracht de Japanse synthwave producer VHSTokyo zijn langverwachte album uit via het Russische Retrowave Touch Records. Een album waar ik persoonlijk al enige tijd naar uit keek. En ik kan je zeggen, het was het wachten waard.

Op Just Because! worden de nummers vol heerlijke dreamwave en synthwave afgewisseld met Japanse conversaties die de terugkeer vertellen van Eita Izumi naar zijn geboorteplaats. Gevoelens van blijdschap maar ook van verandering spelen een rol bij Eita en zijn vrienden, die binnenkort aan hun schoolexamen beginnen.

Ook al zijn de conversaties moeilijk te verstaan voor wie geen Japans spreekt, de muziek brengt de emoties op uitstekende wijze over. En daar draait het natuurlijk allemaal om.

Nummers als Her Feelings, Natsume en Comeback To Hometown waren al eerder door VHSTokyo in eigen beheer uitgebracht, maar zijn uiteindelijk ook weer op dit nieuwe album uitgebracht. Hiermee is de cirkel dan ook rond.

Just Because! is het beste synthwave album uit Japan van dit moment. Dromerige melodie├źn worden afgewisseld met up-tempo nummers en je hoort zo hier en daar ook nog traditionele Japanse instrumenten terug. Een waar genot voor je oren.

Dit album blijft voorlopig hoog in mijn playlist staan!

Voor wie nog verder ge├»nteresseerd is in synthwave uit Japan, verwijs ik graag naar mijn eerder geschreven artikel Japan: Van ambient uit de jaren ´70 tot de synthwave van nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!