zaterdag 23 november 2019

Album van de week: Lambent van Gibarian

Het album van deze week is Lambent van Gibarian.

Gibarian

De Amerikaanse synthwave producer Gibarian bracht dit jaar al eerder negen uitstekende singles uit, waarvan het nummer Dying Embers Above the Horizon bekroond werd tot album van de week (nou ja, eigenlijk single van de week). Nu is dan de eerste EP verschenen met daarop vier prachtige dreamwave nummers.

Het eerste nummer Search and Discovery brengt je meteen al in ontroering met een soort van hypnotiserende synthesizer melodie op de achtergrond. De toon is gezet, dit wordt heerlijk achter over leunen en de ogen sluiten. De beat is monotoon, maar prettig.

De nummers Shimmer en The Elder bevatten zo´n heerlijke jaren ´80 melodie die je een glimlach bezorgen. Het laatste nummer A Lambent Memory is een waardige afsluiter van deze EP. Een up-tempo nummer met verschillende lagen aan melodie├źn die een constant geheel vormen. Top!

Met de EP Lambent en de eerder uitgebrachte nummers is Gibarian een producer van formaat binnen het synthwave genre en kijk ik alweer enorm uit naar de toekomst en nieuwe werken van deze geweldige muzikant. Er hangt iets magisch in de lucht van San Diego en Gibarian heeft hiervan iets binnengekregen. Schitterend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!