zaterdag 9 november 2019

Album van de week: Not Holding Back van Dimi Kaye

Het album van deze week is Not Holding Back van Dimi Kaye.

Not Holding Back van Dimi Kaye

Voor wie behoefte heeft aan een flinke portie energie, die zit goed met het vierde album Not Holding Back van de Griekse synthwave producer Dimi Kaye. Al vanaf het eerste nummer Slaver´s Bane (met geweldig zangwerk van Nar´Thaal) komt de muzikale magie je oren en rest van je lichaam tegemoet. De mix van synthwave, metal en zangwerk à la Geoff Tate (ex-Queensrÿche) klinkt uitstekend op dit eerste nummer. Meer geweldig en nostalgisch klinkend zangwerk komen we nog terug op het zesde nummer The Truth feat. Swayze.

De andere nummers op het album zijn volledig instrumentaal. Het gitaarspel wordt goed ondersteund door de melodieuze synthesizerklanken. De ene keer vormt de gitaar het dominante geluid en de andere keer weer de synthesizers.

Not Holding Back is het perfecte album om energie, positiviteit en kracht uit te halen. Je voelt je net als een piloot uit Top Gun tijdens het beluisteren van dit avontuurlijke muziekwerk. En over films gesproken. Ben je regisseur van actiefilms en zoek je nog iemand voor de muziek? Bel dan Dimi Kaye!

Met dit album bewijst Dimi Kaye zich niet alleen als een talentvol producer maar ook als een meestergitarist. Metal en synthwave smelten samen, als ijsklontjes in een glas cola. Heerlijk!

Volgende week lees je meer over Dimi Kaye in het interview wat ik recentelijk met hem heb gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!