vrijdag 22 november 2019

Recensie: Biolab Wars op de Nintendo Switch

Rennen, schieten, springen in 8-bit stijl met chiptune muziek op de achtergrond. Dit is Biolab Wars, een ode aan de 2D-platform klassiekers van weleer. Aliens bezetten de aarde en het is aan jou de taak om als één van de drie huurlingen (Finn, Becca en Teddy) de strijd aan te gaan tegen dit buitenaarde schorriemorrie.

Biolab Wars op de Nintendo Switch

Met een simpele verhaallijn doorloop je zeven levels voordat je een epische eindbaas nadert. In die levels schiet je je een weg langs vele aliens in de vorm van gigantische insecten, wormen en rondvliegend gespuis. Hoewel er genoeg munitie en levensherstel onderweg te vinden is, dien je voorzichtig om te gaan met je wapens. Schiet niet meer dan nodig is, zou ik dan ook zeggen.

Waar ik wel erg aan moest wennen is de besturing. Ik had het logischer gevonden als je met de A-knop kon springen en met de B-knop kon schieten. Nu is het omgekeerd en maakte ik zo nu en dan een verkeerde keuze. Maar al doende leert men.

Eindoordeel


Biolab Wars is een leuke platformgame met veel nostalgische invloeden uit jaren ´80 games als Probotector, Bionic Commando en bijna elke actiefilm met Arnie in de hoofdrol. Hoewel het de ene speler makkelijker zal vergaan dan de ander en je maar drie levens hebt, is dit een game om van te houden. En voor minder dan 2 euro, dus waar wacht je nog op?

Pluspunten:

  • 2D-platformer met heerlijk nostalgisch gevoel
  • Genoeg munitie en levensherstel onderweg
  • Gave soundtrack
  • Prijs is minder dan 2 euro

Minpunten:

  • Besturing is even wennen
  • Maar drie levens beschikbaar


Informatie Biolab Wars

Verschenen op: Steam (23 augustus 2019), Nintendo Switch (15 november 2019)
Ontwikkelaar: Kolibri Game Studio
Uitgever: Forever Entertainment

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!