dinsdag 21 januari 2020

Album van de week: Foreign Dreams van Back To 84

Het album van deze week is Foreign Dreams van Back To 84.

Back To 84

Toen ik in 2018 in aanraking kwam met de muziek van de Argentijnse dreamwave producer Back To 84 was ik enorm onder de indruk hoe hij vier prachtige albums in één jaar uitbracht. Elk kwartaal een nieuw album met als favoriet Reach For The Sky in juni van dat jaar. Ik raad je zeker aan dit album ook te beluisteren. Het afgelopen jaar verscheen het album Summer Vice en daarnaast drie opnieuw uitgebrachte nummers met zangwerk van Firebrand.

Nu is dan het zesde album verschenen met als titel Foreign Dreams. Vanaf het eerste nummer So Far Away hoor je meteen het welbekende eigen geluid van Back To 84 en kan je heerlijk achterover leunen en genieten van de muziek.

Elk nummer klinkt lekker dromerig op deze plaat en bevat mooi melodieus synthesizerwerk. De gitaar speelt een kleine rol, maar komt wel degelijk terug. Nummers die naar mijn mening tot de uitschieters behoren zijn So Far Away, Reverie, Fire In Her Eyes en Moonlight. Dit album is gewoonweg enorm goed en zal je zeker een goed gevoel geven. Back To 84 heeft het weer geflikt...

Conclusie

Het zesde album Foreign Dreams van Back To 84 behoort tot het beste op dreamwave gebied. Het synthesizerwerk is schitterend en weet goed het jaren ´80 gevoel vast te houden. Dit album geeft je een goed gevoel elke je het weer beluistert. Zet dus snel je hoofdtelefoon op, geniet en koop daarna de gehele discografie voor maar 4 euro. Het is het zeker waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!