dinsdag 21 april 2020

Album van de week: Neo Helsinki FM van Millennium Falck

Het album van deze week is: Neo Helsinki FM van Millennium Falck.

Neo Helsinki FM van Millennium Falck

Ik heb al een tijdje geen ¨Album van de week¨ meer gedaan, waarvoor mijn excuses. De tijd ontbrak er simpelweg even voor, mede ook door deze gekke periode waarin we leven. Maar nu heb ik weer een pareltje voor je naar boven gehaald die met recht tot ¨Album van de week¨ bestempeld kan worden. Het gaat hierbij om Neo Helsinki FM van de Finse kapitein Millennium Falck.

Stel je voor, het is het jaar 2080. Radio is niet zoals we kennen, maar wordt van spraak voorzien door artificial intelligence hosts. Futuristische advertenties over onderwerpen als sportscholen, clubs en robots worden afgewisseld door electro/synthwave/future funk nummers (met zo nu een dan nog een vleugje acid, lekker!) die dan bij het onderwerp van de advertentie aansluiten. Wauw! Een campagneplanner zou het niet beter kunnen. Dit heb ik nog nooit gehoord en ik kan mij voorstellen dat ik je nu aardig nieuwsgierig heb gemaakt. Terecht, want dit is helemaal te gek!

Ik raad je dan ook aan om zo snel mogelijk naar dit album te luisteren. Je waant je voor even in de toekomst en dat is nu, met alle restricties, een welkome afleiding. Op een leven zonder virussen.

Conclusie

Neo Helsinki FM is een zeer geslaagd concept album van Millennium Falck wat je in één ruk beluistert. En dan weer en dan weer. De muziek klinkt vernieuwend en fris en verkent de grenzen van het synthwave genre. Millennium Falck is onze kapitein in deze muzikale vlucht en neemt ons mee naar werelden vol nieuwe geluiden. Ik kijk nu al uit naar zijn volgende reis.

2 opmerkingen:

 1. This has made my work go faster while in quarantine. Thanks mate!

  https://aab-edu.net/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You are very welcome. Happy you like it! Cheers, Sander

   Verwijderen

Dank voor je bericht!