vrijdag 3 juli 2020

Recensie: CodeBurst - A Cyberpunk Soundtrack van Reed Reimer & Benjamin Emory Larson

Eén van de meest gave muzikale en visuele projecten die er dit jaar zijn uitgekomen op het gebied van synthwave en cyberpunk is het meesterlijke ¨CodeBurst: A Cyberpunk Soundtrack¨ van de Amerikanen Reed Reimer en Benjamin Emory Larson. Geniet van de schitterende soundtrack en het bijbehorende spannende sci-fi verhaal.

CodeBurst: A Cyberpunk Soundtrack

A dystopian science fiction fable about Aubrey -- a programming genius in search of her lost creation -- and Jamie -- a man struggling to regain control of his life from the artificial intelligence that has taken him over.

Kortgezegd het verhaal achter CodeBurst. Het is voor sci-fi liefhebbers een schitterend, meeslepend verhaal geworden vol spanning. Ik moet toegeven, het was voor mij best zware kost, maar de doorgewinterde lezer kan dit verhaal enorm waarderen. Je zult waarschijnlijk merken dat ik het kort houd, maar ik wil je echt zelf van deze ervaring laten genieten.


Wanneer we vervolgens naar de soundtrack kijken van dit sci-fi project, zien we dat het album uit twee gedeeltes bestaat. Het eerste gedeelte bestaat uit nummers met voornamelijk vocalen van getalenteerde artiesten als WRNG HAUS, JØUR, Savannah Smith en Soubrette. Deze nummers zijn geïnspireerd door het verhaal en klinken als heerlijke synth-pop. Elk nummer heeft iets unieks, waardoor het als geheel makkelijk wegluistert.

Het tweede gedeelte van de soundtrack zijn nummers die je meenemen in het verhaal. Wat heel goed gedaan is, is dat je tijdens het lezen wordt geattendeerd op bepaalde titels van deze soundtrack die speciaal zijn gecomponeerd voor een bepaalde passage. Het geluid versterkt dus het gevoel bij het lezen van het verhaal. Je hoeft niet één bepaalde stijl te verwachten, maar je wordt getrakteerd op verschillende substijlen uit het synthwave genre. Nummers die er bij mij uitschieten zijn CodeBurstBlackbirds en Rev.


Met CodeBurst: A Cyberpunk Soundtrack hebben Reed Reimer & Benjamin Emory Larson een ontzettend mooi project afgeleverd, wat niet alleen een genot is om naar te luisteren maar wat je ook trakteert op een spannend sci-fi verhaal.

Ik raad dan ook iedere sci-fi liefhebber dit bijzondere project te ondersteunen en een eigen exemplaar aan te schaffen via deze website. Een diepe buiging voor Reed en Ben voor dit creatieve meesterwerk.

CodeBurst - A Cyberpunk Soundtrack bundle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!