maandag 26 oktober 2020

Recensie: OutRush - Synthwave Action op Android

Een leuk spel voor op je mobiele telefoon is de actie-arcade game ¨OutRush: Synthwave Action¨. Niet alleen is de game voorzien van gave neon visuals, maar ook van een strakke synthwave soundtrack gemaakt door het Venezolaanse duo Dilkadesh.


OutRush is een game die valt binnen het genre van de Run & Jump games. Je bestuurt nu niet een persoon, maar een supersonisch vliegschip. Je doel is om te ontsnappen uit een alternatieve realiteit. Hulp ontvang je daarbij van buitenaf, maar je wordt wel gevraagd om groene incomplete geheugenobjecten te verzamelen onderweg. Hier worden uiteindelijk dan nieuwe vliegschepen met unieke wapens van gemaakt, die je kunt kopen. Hoe meer je dus onderweg verzameld, hoe sneller je een nieuw schip van een beter niveau kunt aanschaffen.

Je behendigheid wordt goed op de proef gesteld in deze gratis game. De besturing is gelukkig zo ¨solid as a rock¨, dus als je foutjes maakt is dat je eigen schuld. Is dat erg? Nee, want de game is leuk voor de korte momenten en met plezier herspeel je weer een level. Je voortgang wordt goed opgeslagen.

Wel wordt gaandeweg het tempo flink opgevoerd en de obstakels komen op je af met grote snelheid. Naar boven vliegen, naar beneden vliegen, verticaal vliegen, horizontaal vliegen, je turbo boost gebruik en schietend op muren zul je je een weg banen om de finish heelhuids te bereiken. Per level mag je (gelukkig) vier fouten maken per keer voordat het ¨game over¨ is en je weer opnieuw mag beginnen. Geduld, concentratie en het vermogen om de levels uit je hoofd te leren is dus van groot belang om steeds verder te komen. Of er meer dan twintig levels kunnen worden gespeeld is mij niet duidelijk, maar voorlopig ben je wel even zoet om zeker bij level 20 te komen.

OutRush: Synthwave Action is een hele leuke actiegame voor iedereen, maar vooral diegenen die van neon visuals houden en synthwave een warm hart toedragen. Iemand zoals ik dus ;-)!Eindoordeel


Wie liefhebber is van games uit het Run & Jump genre en opzoek is naar uitdaging zit met OutRush: Synthwave Action geramd. Het spel kent een solide besturing en mooie neon visuals, die je samen met de geweldige synthwave soundtrack steeds even doen terugkomen om verder te komen in het spel, of om je record te verbeteren. 

Pluspunten:
  • Solide besturing
  • Prachtige neon visuals
  • Genoeg uitdaging
  • Te gekke synthwave soundtrack

Minpunten:
  • Ietwat frustrerend lastig verderop in de game

Informatie OutRush: Synthwave Action

Verschenen op: Andoid (2019) en iOS (2019)
Ontwikkelaar: Ugindie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!