maandag 9 november 2020

Recensie: More Than A Feline van Cat Temper

Toen ik in april een interview had met de Amerikaanse synthwave producer Cat Temper, vroeg ik hem naar zijn verdere plannen voor dit jaar. De Master of Cats vertelde dat hij met twee albums bezig was. Het eerste album ¨Curiosity Thrilled The Cat¨ verscheen in juni en op 12 november verschijnt dan zijn nieuwste album van dit jaar met de geweldige titel ¨More Than A Feline¨. 

More Than A Feline van Cat Temper


¨More Than A Feline¨ is een bijzonder project. Het is namelijk een album waarop elk nummer wordt gezongen door steeds een andere artiest. Zo horen we achtereenvolgens Oceanside85, Swayze, Jennifer Maher Coleman, Frisky Monkey, Casey Desmond, Gulf Blvd, C Z A R I N A, Upon Eventual Collapse, Violet Candide en The Vessel van VVOV.

Elke zanger/zangeres heeft iets eigens en daardoor klinkt elk nummer op dit album ook zo afwisselend. Iets waar Cat Temper duidelijk rekening mee heeft gehouden. Zo hoor je funky geluiden bij het nummer Cat´s Eye met Swayze en nemen we beukend afscheid op het synthmetal nummer The Swarm of Ulthar met The Vessel van de Finse darksynth groep VVOV.

Sowieso worden je oren weer getrakteerd op nieuwe geluiden, zoals we kennen van de voorgaande albums van Cat Temper. Hij schuwt het experiment niet en speelt met van alles. Van dure hardware tot de goedkoopste speelgoedachtige muziekinstrumenten uit de supermarkt. 

Om een favoriet nummer uit te kiezen, zou ik eigenlijk de andere zangers/zangeressen te kort doen en dat wil ik niet. Daarvoor is dit album gewoonweg te leuk. Cat Temper is een enorm talentvol muzikant en weet elke keer weer zijn eigen grenzen te verleggen. Zijn samenwerking met de zangers en zangeressen is goed geslaagd en smaakt naar meer.

Conclusie

Dit eerste uitstapje van Cat Temper waarop hij met gastmuzikanten samenwerkt is ontzettend leuk om naar te luisteren. Cat Temper heeft met zijn producties goed rekening gehouden met de stijl van de zangers en zangeressen en trakteert ons weer op spannende nieuwe geluiden. Zet jezelf dan ook weer schrap en stap in de geniale muzikale wereld van de Master of Cats!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!