vrijdag 1 januari 2021

Gastrecensie: Akane Soundtrack van Cybass

Onze alom geliefde Synthwavefan Sander schrijft zo nu en dan een gastartikel op mijn site retrogamepapa.nl. Bij dezen schrijf ik eens een artikel voor hem! Hiervoor heb ik de soundtrack gekozen van Akane. Dit is een vrij onbekende arcade game die te spelen is op de Nintendo Switch en pc. Ik vind de game echt geweldig, met zijn verslavende uitdagingen, cyberpunk setting en bloederige actie. Maar hoe is de soundtrack? Sleept die je wel in een cyber-frenzy van heb ik jou daar, die je nodig hebt tegen eindeloos veel vijanden? Leest u mee!

Akane Soundtrack van Cybass

Cyber Brazil

Akane is een game uit 2018 en gemaakt door LUDIC Studios, een kleine game ontwikkelaar in Braziliƫ. Het is dan ook leuk en begrijpelijk dat deze studio de soundtrack heeft laten maken door landgenoot Cybass, die al bezig is met music producen sinds 1999. Oorspronkelijk is hij vooral bezig geweest met drum&bass, maar hij is nu heel divers aan het componeren. Voor Akane is hij meer de synthwave vibes (of waves?) gaan opzoeken. De cyberpunk sfeer is in elk geval goed te proeven in de soundtrack, want de verpieterde, wazige sfeer zit er gelijk in vanaf het startscherm.

Dat Cybass een diverse stijl heeft valt erg op bij de Akane soundtrack. Waarbij de ene track echt sferische ´80s synth akkoorden zijn, komt er daarna een thumping track voorbij die erg ´90s of van nu klinkt. Omdat Akane een actievolle hack-and-slash arcade game is, zou je verwachten dat het constant volle bak knallen is geblazen. Maar daarvoor hebben Cybass en LUDIC Studios niet gekozen. De soundtrack is vooral ook bedoeld voor sfeerzetting is te merken. En dat is een goede beslissing vind ik.

Akane

Conclusie

De soundtrack is slechts zo'n 30 minuten lang in totaal, met 10 tracks van gemiddeld (tromgeroffel)...3 minuten. Dit is voor een korte arcade game vrij normaal. Door de diversiteit in stijl en afwisselingen tussen "thumping" en atmosferisch, is het een mooie mix die niet snel verveelt. Wat alle tracks vooral doen is zorgen dat Akane lekker speelt. Sprekend als iemand die de game geregeld een paar uur achter elkaar kon spelen, kan ik zeggen dat de soundtrack mij nooit is gaan irriteren. Het hielp mij juist altijd goed door het slachtveld heen.

Mijn review van de game Akane kun je hier lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!