donderdag 19 augustus 2021

Recensie: Doodle World op Evercade

Afgelopen jaar was er op Kickstarter een campagne om de game Doodle World op het Nintendo Entertainment System mee te financieren. Het doel werd bereikt en Doodle World kon in productie worden genomen. Naast de NES versie verscheen deze platformer ook recentelijk op het Evercade systeem als onderdeel van de Indie Heroes Collection.

Doodle World op het Nintendo Entertainment System

Op dit moment wacht ik nog op mijn cartridge versie en bespreek ik in deze recensie alleen de versie uitgekomen op de Indie Heroes Collection.

Doodle World is een kindvriendelijke (daarover later meer) zijwaarts scrollende platformgame in klassieke stijl, ontwikkeld door Nate Peters en zijn dochter. Toen hij op een dag naar zijn toen 4-jarige dochter keek, krabbelend op een kladblok, drong het idee tot hem door. Maak een spel op basis van haar ¨doodle¨. En hier, Doodle World is geboren.

In Doodle World speel je als Doodle, die erop uit is om zijn wereld te redden van de kwaadaardige King Eraser en zijn handlangers (die er allemaal uit zien als kantoorbenodigdheden). Ren, spring en vernietig vijanden door erop te springen. Onderweg verzamel je kleurpotloden die je een extra leven geven nadat je er 100 hebt verzameld. Vind je een flitsend superkrijt, dan ben je 10 seconden onoverwinnelijk. Veel van de bovenstaande elementen ken je natuurlijk al van Super Mario Bros en deze klassieker is dan ook van zeer grote invloed geweest op Doodle World.

Er zijn in totaal 15 levels verspreid over 5 landen: Notepad Hills, Crystal Crayon Cave, Felt Tip Forest, Dry Erase Desert en King Eraser's Castle. Aan het einde van elke wereld wacht je een eindbaas die je kan verslaan door er meerdere keren op te springen.

Doodle World - werelden

Zoals je in bovenstaande afbeeldingen kunt zien, ziet het design er ontzettend leuk uit. Alle werelden zijn als het ware uitgetekend op een kladblok en verwerkt tot een game. Iets wat ik nog niet eerder heb gezien. Naast het unieke visuele gedeelte wordt je op audio gebied ook verwend. De soundtrack is speciaal gemaakt door chiptune producer Takumi Grainger en een genot om naar te luisteren. Check meer werk van Takumi op zijn Bandcamp pagina.

De besturing verloopt zeer soepel en precies. De drukgevoeligheid van de buttons zorgt er goed voor wanneer je ver of minder ver wilt springen. Af en toe ging het wel eens mis bij mij, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Om nog even terug te komen op het kindvriendelijke aspect van deze game. Doodle World heeft naast de Normal Mode namelijk ook een Kids Mode. Met de Kids Mode kunnen jongere spelers genieten van het spel met meer levens, minder levels en gemakkelijkere vijanden en eindbazen. Zo kan iedereen dus de eindstreep halen en King Eraser verslaan.

Eindoordeel

Doodle World is één van de leukste platformers die ik in lange tijd heb gespeeld. De game is niet al te moeilijk en binnen drie kwartier kan je het eindscherm zien. Maar dan heb je wel een hele leuk tijd achter de rug en constant een grote glimlach gehad. Het design is fris en uniek en de soundtrack lekker om naar te luisteren. Ik zou zeggen, geef het een kans. Doodle World is een game waar je ook van gaat houden!

Pluspunten:

  • Strakke besturing
  • Uniek design
  • Leuke soundtrack
  • Naast de Normal Mode ook een Kids Mode
  • Inspiratie gehaald van de klassiekers

Minpunten:
  • Weinig uitdaging voor de ervaren platform-liefhebbers


Informatie Doodle World

Verschenen op: Nintendo Entertainment System (januari 2021) en Evercade (30 juli 2021)
Ontwikkelaar: Nate Peters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!