donderdag 25 november 2021

Meest memorabele synthwave releases van de maand november

De maand november is bijna voorbij. Morgen eerst nog aankopen doen tijdens de Black Friday gekte en daarna kunnen we ons opmaken voor de mooie decembermaand. Naar mijn mening zijn er deze maand veel mooie synthwave releases uitgebracht. In dit blog laat ik je mijn favorieten zien en horen. Veel plezier!

LA BOUM van Miles Matrix
Als kind zijnde vond ik Hey You van The Rock Steady Crew altijd een te gek nummer en nog steeds klinkt het tijdloos. Ik raakte meteen dan ook enthousiast toen ik van Miles te horen kreeg dat hij een nieuw album vol electro/breakbeat, retrofunk en synthwave klaar had staan om uit te brengen. Het album LA BOUM behoort tot het beste werk van Miles Matrix en bewijst dat breakdance, 808 en 909 drumcomputers ontzettend goed samengaan met het ¨moderne¨ synthwave geluid. Dikke vette aanrader!


Future Ruins van Architrave
Future Ruins is het tweede album van het echtpaar Paul en Jennifer Maher Coleman. Een steengoed album om van onder de indruk te zijn. Geluiden op het gebied van new wave, indie dance en synthpop brengen je terug naar de tijden van weleer. Conclusie: dichterbij de jaren ´80 dan dit meesterwerk kan je niet komen. Verplichte kost voor liefhebbers van Eurythmics, OMD, Depeche Mode en The Cure!


Contraband van Highway Superstar
Eerlijk gezegd ben ik niet zo bekend met eerder werk van Highway Superstar. Maar na het eerste nummer Feel It Right Now (ft. Doubleboy) te hebben gehoord op het nieuwe album Contraband was ik meteen om. De afwisseling van gezongen en instrumentale nummers, maakt dit een avontuurlijk en exotisch album wat zo zoet klinkt als een grote suikerspin op de kermis. Voor de romantici onder ons!


Crazy Earthlings Collab Tape - Episode II van Ende der Zukunft Recordings
De mannen van Staatseinde zijn terug met een nieuw kneiter te gek album waarop wordt samengewerkt met artiesten van eigen bodem: Aantrekkelijk Zwaktebod, Arpatle, Celldöd, Endfest, HerrNia, Ian Martin, Kalythos, Wout Waanders en Tilly Electronics. Dit is het beste wat je dit jaar kunt horen uit de progressieve  Niederländische Elektro Underground!


Holograms van World Complete
De stad Manchester mag in haar handen knijpen met de synthwave producer World Complete. Het album Holograms is zo mooi en zit technisch gezien heel goed in elkaar. Je lichaam wordt getrakteerd op tien wonderschone nummers. Dit is dreamwave met de hoofdletter D. En oh wat zijn we al verwend dit jaar met nieuwe dreamwave albums van The Future Kids, Timecop1983 en The Last Concorde. World Complete kan met gemak aan dit rijtje van meesterproducers worden toegevoegd. Kippenvel!


The Outlands: second degree van Reed Reimer
Het vervolg op The Outlands: negative one komt morgen uit. The Outlands zelf is een concept-multimediaproject dat muziek, kunst en verhaal combineert voor een originele Metroidvania-videogame...maar dan zonder de videogame. In de wereld volgen we hoofdpersoon Sorca, terwijl ze wordt vergezeld door succubus Cytheria die zich een weg baant door de verschillende wereldelementen. De eerste wereld was gemaakt van water en ijs, en deze wereld is gebaseerd op vuur. Toekomstige werelden omvatten Lucht, Aarde en Geest. Net als het eerste deel is dit ook weer een zeer divers album voor de gevorderde luisteraar. Ontspan, sta er voor open en geniet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!