dinsdag 24 maart 2020

Album van de week: Dead Calm and Zero Degrees van Hunter Complex

Het album van deze week is Dead Calm and Zero Degrees van Hunter Complex.

Hunter Compex

¨Dead Calm and Zero Degrees¨ is het vierde album van Lars Meijer aka Hunter Complex. Lars, al meer dan 30 jaar actief in de muziekwereld, kan gezien worden als een Nederlands instituut op het gebied van musiceren met synthesizers. Hunter Complex is zijn laatste muzikale project, na voorheen actief te zijn geweest onder de naam Larz en in een groep genaamd Psychon Troopers.

Vorig jaar bracht Hunter Complex zijn derde album uit met als titel ¨Open Sea¨. Een prachtig album, wat met recht terug te vinden was in mijn overzicht van favoriete releases uit 2019. De muzikale lijn van dit album wordt doorgezet op ¨Dead Calm and Zero Degrees¨. Tien fantastische nummers die je meenemen op een (ont)spannende muzikale reis.

Het eerste nummer Dead Calm begint meteen als een dansvloernummer waarin een helder klinkende bassdrum wordt voorzien van een snare en verschillende lagen synthesizer klanken. Het bass geluid halverwege het nummer klinkt te gek en met het daarop klinkende orgelgeluid komt dit nummer tot een spetterend eind. Op het tweede nummer Bitter Cold wordt je getrakteerd op een een mix van verschillende synth-pop klanken en een lekkere beat. De toon is gezet. We zijn op reis.

De muziek van Hunter Complex op dit album klinkt enorm divers. Het ene moment hoor je een lekkere funky bassline (Blue Tornado en Fragile Flyers) om vervolgens tegen een muur van geluidsklanken aan te lopen, met een brok in de keel als resultaat (We Fly At Dawn en Star Crash). Bij het horen van nummers als June Gloom en Riptide, ervaar je zelfs even hoe het is om weg te zweven. En wanneer de laatste klanken van het laatste nummer Star Crash uit je geluidsapparaat komen, hoor je het geluid van regen en de melodie van het nummer Night City, het openingsnummer op ¨Open Sea¨. De cirkel is weer rond.

Ik weet niet waar Hunter Complex de inspiratie haalt om zulke mooie, betoverende en wonderschone muziek te maken, maar misschien wil ik dat ook wel niet. Ik wil gewoon genieten van mooie muziek en dat lukt zeker met ¨Dead Calm and Zero Degrees¨. Hunter Complex is een parel binnen het Nederlandse muzieklandschap die we dienen te koesteren. Magie met een hoofdletter M...

Conclusie

Met ¨Dead Calm and Zero Degrees¨ zet Hunter Complex de muzikale lijn van ¨Open Sea¨ door. Een zeer goede keuze als je het mij vraagt, want ook nu wordt je weer meegenomen op een muzikale reis wat aanvoelt als een warm bad vol warme, melodieuze en emotioneel klinkende nummers. Luister dit album vooral met een hoofdtelefoon op en blijf je na elke keer weer verbazen wanneer je nieuwe geluiden hebt ontdekt. ¨Dead Calm and Zero Degrees¨ gaat, net als zijn voorganger, in mijn eindejaarslijstje terechtkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je bericht!